Dimbare ledlampen zien we steeds vaker terug in interieurs. En dat is dan ook niet gek, want dimbare ledlampen hebben meerdere voordelen. Als je op zoek bent naar nieuwe verlichting, is dit dan ook zeker iets om over na te denken. Waarom je zou moeten kiezen voor dimbare ledlampen in huis? Wij zetten hieronder wat goede redenen op een rij, dus lees vooral verder als je hier benieuwd naar bent!

Eenvoudig de sfeer bepalen

Waarom je zou moeten kiezen voor dimbare ledlampen in je woning? Omdat je met behulp van ledverlichting met dimfunctie eenvoudig de sfeer in huis kunt bepalen. Wil je fel licht in huis, omdat je bijvoorbeeld iets goed wilt kunnen lezen? Dan kun je de verlichting gemakkelijk op fel zetten. Wil je wat meer sfeer en heb je niet zoveel licht nodig in huis? Dan kun je het licht met behulp van dimbare verlichting makkelijk dimmen. Je kunt met behulp van deze verlichting gemakkelijk inspelen op verschillende situaties, wat ideaal is.

Je bespaart energie

Een ander groot voordeel van dimbare ledlampen in huis, is dat je hiermee energie bespaart. Ledverlichting in huis is zeer zuinig en dit kan jou flink wat geld besparen op je energierekening, zeker in vergelijking met het gebruik van gloeilampen of halogeenlampen. Waar ledverlichting zelf al energie bespaart, is dit bij dimbare ledlampen nog meer het geval. Dit heeft te maken met het feit dat je hiermee ook vaak het licht dimt, wat minder energie kost. Dimbare ledverlichting kan zelfs zo’n 30 tot 50 procent op het stroomgebruik besparen, dus het is zeker iets om over na te denken!

Lange levensduur

Lange levensduur

Ook niet geheel onbelangrijk is het feit dat dimbare ledverlichting een lange levensduur heeft. Zeker in vergelijking met een gloeilamp of halogeenlamp is dit een groot verschil. Je hoeft jezelf dus niet druk te maken dat je de ledlampen binnen no time weer moet vervangen, want zeker bij dimbare ledverlichting is dit niet nodig. Het kan een flink aantal jaren mee!

De verlichting wordt minder warm

Een andere reden om te kiezen voor dimbare ledlampen in huis, is omdat deze lampen minder warm worden. Ledlampen produceren maar weinig warmte en dit is enorm fijn. Zeker in vergelijking met een gloeilamp of halogeenlamp is een ledlamp niet warm. Doordat ledverlichting minder warmte produceert, zal het ook minder schade toebrengen aan materialen die dichtbij de lamp gevestigd zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verkleuren van materialen. Bovendien kun je ledverlichting op deze manier veel sneller verwisselen, omdat het niet zo warm is.

Er zijn veel verschillende soorten

Aangezien ledverlichting enorm in populariteit is gestegen de afgelopen jaren, is het mogelijk om tegenwoordig te kiezen voor ledlampen in allerlei verschillende soorten. Je kunt qua lichtkleur uit verschillende dingen kiezen, waardoor je voor iets kunt kiezen dat je echt mooi vindt passen bij de rest van je interieur. Je zou hierbij bijvoorbeeld kunnen denken aan zeer warm wit of koel wit. Je hebt ruime keuze en dit is enorm fijn. Op deze manier kun je dimbare ledlampen dus echt helemaal naar je eigen wens aanschaffen.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen hebben dimbare ledlampen in huis meerdere voordelen. Als jouw huidige verlichting nodig aan vervanging toe is, kan het dus zeker goed zijn om eens te kijken naar dimbare ledverlichting. Je kunt hier namelijk veel profijt van gaan hebben de komende jaren!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons