Of je nu als professional werkt in de bouw of je bent een fanatieke doe-het-zelver, je wilt de beschikking hebben over goed gereedschap. Het aanbod in gereedschap is echter groot en veelzijdig. De kans is dan ook groot dat je jezelf afvraagt hoe je de beste keuze maakt en waar je op moet letten bij je keuze voor goed gereedschap. In dit artikel geven we je het antwoord op deze vragen.

Goedkoop is duurkoop bij het kiezen van gereedschap

Het gebruik van goede kwaliteit gereedschap is van essentieel belang als je zelf ook kwaliteit wil leveren. Dit kunnen we eenvoudig onderbouwen door in je herinnering te roepen hoe je aan het improviseren was als je een klus ging uitvoeren waarvoor je geen goed gereedschap voorhanden had. Iedereen die wel eens klust, herkent dit gevoel wel. Goedkoop is duurkoop bij het kiezen van gereedschap. In dit geval kom je al snel uit bij de keuze voor een van de kwaliteitsmerken op dit gebied. In de winkel betaal je hier wel iets meer voor maar onderaan de streep ben je voordeliger uit. Als je jezelf immers toch laat verleiden tot het aankopen van een goedkoop stuk gereedschap zul je al snel tot de conclusie komen dat je er toch verstandig aan doet om terug te gaan naar de (online) winkel om gereedschap van betere kwaliteit te kopen.

Waar let je nog meer op bij het bij het kopen van goed gereedschap?

Waar let je nog meer op bij het bij het kopen van goed gereedschap

Met het kiezen van gereedschap van een kwaliteitsmerk voldoe je bijna automatisch aan de andere punten waar je op moet letten bij het kopen van goed gereedschap. Het is bijvoorbeeld goed om te weten dat de hardheid van het materiaal vaak in directe verhouding staat met de kwaliteit van het gereedschap. In dit geval heeft gehard staal de absolute voorkeur. Dit wordt vaak aangegeven met het HSS (High Speed Steel) keurmerk. HSS vormt de overtreffende trap ten opzichte van WS wat staat voor werktuigstaal. Let bij je keuze voor goed gereedschap ook op de handgrepen. Dit lijkt een detail maar realiseer je dat je het gereedschap als professionele bouwer of fanatieke doe-het-zelver veelvuldig in je handen hebt. Het is zeker niet verstandig om hierop te besparen.

Keurmerken van veilig gereedschap

Gereedschap kopen houdt niet op bij het vergelijken van de kwaliteit van de materialen. De veiligheidsaspecten spelen ook een belangrijke rol. Ook in dit opzicht spelen keurmerken als GS (Geprüfte Sicherheit), het CE keurmerk (wat aangeeft dat het gereedschap voldoet aan Europese veiligheidsrichtlijnen) of een VDE en TÜV keurmerk een rol. Dit is zeker iets om op te letten bij je keuze voor goed gereedschap.      

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons