Een waterbed is erg comfortabel, hygiënisch, verstelbaar in temperatuur en bovendien geheel aan te passen op jouw lichaam en persoonlijke voorkeuren. Spreken de voordelen van een waterbed je wel aan? Dan kun je jouw zoektocht naar het ideale waterbed beginnen. In dit artikel lees je waar je tijdens het shoppen rekening mee kunt houden. Zo vind je zeker een waterbed dat bij je past!

Waterbedsysteem

Bepaal eerst welk waterbedsysteem het beste bij jouw wensen past. Je hebt de keuze uit een mono systeem en een duo systeem. Een waterbed met mono systeem bestaat uit één groot tweepersoonsmatras. Een duo systeem heeft twee losse eenpersoonsmatrassen. Het grote voordeel van het duo waterbedsysteem is dat je de matrassen apart van elkaar kunt aanpassen. Je kunt een andere stabilisatiegraad kiezen en de temperatuur los van elkaar regelen. Dit is ideaal als jouw partner hele andere voorkeuren heeft wat betreft comfort. Ook heb je bij twee losse watermatrassen nauwelijks last van deining als jouw partner zich omdraait. Bij een mono systeem kun je wel wat beweging voelen, hoewel de stabilisatiegraad hier ook veel invloed op heeft.

Geschikt formaat

Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor één watermatras of een duo systeem met twee watermatrassen, kun je het formaat van het bed bepalen. Vergeet niet om hier direct een passende tijk, deken en waterbed hoeslaken bij aan te schaffen.

Type bedomranding

Maak vervolgens de keuze voor een hardside of een softside waterbed. De hardside variant heeft een harde bedomranding, waarbij het watermatras in de ledikant komt te liggen. Een softside waterbed heeft daarentegen een zachte bedomranding. Het watermatras ligt er dus bovenop en kan hierdoor een beetje uitzetten. Tegenwoordig wordt een softside waterbed gezien als een basismodel. Het heeft dan ook voor veel mensen de voorkeur.

Stabilisatie

Met de gewenste stabilisatiegraad pas je het watermatras aan op jouw lichaam, gewicht en persoonlijke voorkeuren wat betreft comfort. Hoe hoger de stabilisatiegraad, hoe sneller het water stil komt te liggen. Bij een lagere stabilisatiegraad zal het matras minder ondersteunen en wordt het effect van ‘slapen op water’ juist versterkt. Een stabilisatie van 100% is een veel gekozen optie. Voor extra ondersteuning zou je het matras kunnen aanvullen met een lendesteun.

Uiterlijk van het waterbed

Kijk tot slot naar de stijl en het uiterlijk van het bed. Er zijn waterbedden verkrijgbaar in allerlei soorten, waardoor er altijd wel een goede match te vinden is! Van een minimalistische variant tot een extra luxueus design met hoofdbord.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons