Steeds meer mensen hebben een kluis in huis. Je hebt immers veel dierbare spullen in bezit. Van apparatuur tot sieraden: geef deze items een goede een veilige bewaarplek, in een kluis. Maar waar plaats je een kluis eigenlijk? Hoewel het deels afhankelijk is van het type kluis, zijn dit onze tips!

Bij de voordeur

We beginnen bij de plek waar je je huis binnenkom. De voordeur! Hoewel we het niet per se aanraden om hier een kluis met je dierbare spullen te plaatsen, is er wel een ander kluisje waar we aan denken. Het gaat om sleutelkluizen. Dit is een manier om de juiste mensen de mogelijkheid te bieden om naar binnen te gaan. Denk hier bijvoorbeeld aan hulpverleners in de zorg. Van een kleine sleutelkluis voor een enkele of een paar sleutels tot een grote sleutelkluis waar sleutels van meerdere ruimtes in kunnen. Uiteraard is een sleutelkluis afsluitbaar, zodat bijvoorbeeld inbrekers en andere onbevoegden er niet zomaar bij kunnen komen.

In de werkkamer

Heb je een werkkamer in huis? Ook hier kun je een kluis goed gebruiken. Het zou een goede kamer kunnen zijn om je dierbare spullen in een kluis te stoppen. Maar er zijn nog meer kluizen om uit te kiezen! Een documentenkluis is bijvoorbeeld een uitkomst in de werkkamer, om belangrijke papieren in te stoppen. Ga op die manier na welke kluizen jij goed kunt gebruiken in je woning: ook dit telt mee bij het bepalen van de plek waar je ‘m kwijt wilt!

In de slaapkamer

In de slaapkamer

Ook in de slaapkamer kun je de kluis goed plaatsen. Zet ‘m zomaar in de ruimte, mocht je dit niet storend vinden. Al is het nog wel een betere optie om de kluis netjes weg te werken: zo is ‘ie weer lastiger vindbaar. Stop ‘m bijvoorbeeld in de kledingkast. Door er kleding voor te plaatsen, valt de kluis niet direct op. Maar houd wel in gedachten dat je er eenvoudig bij moet kunnen komen!

In de woonkamer

Een kluis in de woonkamer plaatsen? Het is natuurlijk een mogelijkheid. Hier kun je snel bij de kluis komen: dit is handig als je ‘m veelvuldig gebruikt. Verstop de kluis zo goed mogelijk, bijvoorbeeld achter een schilderij of in een kast. Waar je de kluis ook verstopt, zorg er altijd voor dat je de kluis verankert. Wanneer je dit niet doet, kunnen inbrekers de kluis alsnog eenvoudig meenemen.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons