Een nieuwe vloer kan behoorlijk in de papieren lopen. Zeker wanneer je voor kwaliteit gaat en een mooie afwerking wilt. Dat geldt ook voor laminaatvloeren. Ondanks dat er soms wordt gestunt met prijzen, blijft laminaat nog best een investering. Tenzij je weet waar je echt voordelig laminaat koopt.

Verschillende factoren hebben invloed op de prijs van laminaat dat je in de winkel vindt. Als je deze factoren weet, kun je er rekening mee houden. Dus wil jij voordelig laminaat kopen? Met deze tips weet je zeker dat je laminaat koopt voor de beste prijs.  

1.       Zoek een groothandel

Om goedkoop laminaat te scoren kun je het beste langs een groothandel gaan. Deze partijen hebben doorgaans grote hoeveelheden laminaat op voorraad en kunnen bulkinkopen doen om zo de inkoopprijs omlaag te krijgen. De verkoopprijs kan op die manier ook laag blijven om toch winst te behalen. Dit is voordelig voor jou als consument. Wanneer er nog tussenhandelaren in het proces zitten, zal dit met iedere stap de prijs opdrijven en uiteindelijk voor jouw rekening zijn. Zoek daarom naar een groothandel in laminaat of vloeren en ontdek de grote voorraad laminaat in hun magazijn.

2.       Vraag naar restpartijen

Als je echt goedkoop laminaat op de kop wilt tikken, kan het lonen om bij een groothandel te vragen naar restpartijen. Dit zijn pakketten die over zijn uit een collectie, teruggebracht zijn bij een overschot of uit een project zijn overgebleven. Vaak kun je deze pakketten tegen bodemprijzen mee naar huis nemen. Bovendien is er niets mis met de kwaliteit van dit laminaat. Er is simpelweg minder vraag naar omdat het bijvoorbeeld een beperkte oppervlakte kan bekleden. Informeer bij de groothandel naar de mogelijkheden en leg jouw nieuwe laminaatvloer voor een hele scherpe prijs.

3.       Kijk naar kwaliteit

Kijk naar kwaliteit

Kwaliteit blijft natuurlijk belangrijk, ook als het gaat om laminaat tegen een scherpe prijs. Gelukkig zijn er manieren om jezelf te verzekeren van hoge kwaliteit laminaat zonder de hoofdprijs te betalen. Zo is het bijvoorbeeld slim om op zoek te gaan naar een groothandel die ook vloer in eigen productie heeft. Dit zijn vaak specialisten met uitgebreide kennis van (laminaat) vloeren. Bovendien zijn transportkosten en tussenhandelaren overbodig, omdat je het rechtstreeks bij hun uit de fabriek haalt. Dit kan de prijs behoorlijk drukken maar biedt jou wel uitstekende kwaliteit laminaat.

4. Koop in bulk in

Vaak kun je grote hoeveelheden laminaat goedkoper inkopen wanneer je direct een grote oppervlakte moet leggen. Ben je daarom van plan om in je hele huis een laminaatvloer te plaatsen? Overweeg dan om direct al het benodigde materiaal in één keer te kopen. Vaak kun je dan rekenen op bulkkorting of een goede deal omdat je direct een grote hoeveelheid afneemt.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons