Bij het plannen van een verhuizing komt er een hoop op je af. Natuurlijk wil je je bestaande woning zo goed mogelijk achterlaten voor de nieuwe koper of huurder. Maar wat zijn de dingen die je in je nieuwe huis niet mag vergeten? Om je op weg te helpen zetten we een paar belangrijke zaken voor je op een rij, waaronder het installeren van een slim alarmsysteem.

Laat onderhoudsklusjes niet liggen

Na de verhuizing ben je waarschijnlijk gesloopt: het laatste waar je dan aan wil denken is het periodieke onderhoud van je nieuwe woning. Genieten wil je! Maar om er onbezorgd te kunnen blijven wonen, moet je achterstallig onderhoud voorkomen. Klaar daarom zo snel mogelijk de belangrijkste onderhoudsklusjes. Hoe sneller je het doet, hoe sneller je er vanaf bent. Voorbeelden van zulke noodzakelijke klussen zijn het onderhoud van de cv-ketel en het schoonmaken van de dakgoten. Heb je een open haard of houtkachel? Dan is het jaarlijks vegen van de schoorsteen ook een must.

Upgrade de beveiliging

Upgrade de beveiliging

Thuis wil je je veilig en op je gemak voelen. Daarom is het verstandig om de beveiliging onder de loep te nemen. Voor een upgrade is bijna altijd wel ruimte. Met elektronische beveiliging tover je je nieuwe huis binnen no-time om in een inbraakproof paleis. Door een slim alarmsysteem te installeren wordt er namelijk dag en nacht over je huis gewaakt. Bovendien is het alarm makkelijk te plaatsen én gebruiken: het is draadloos, schakelt zich vanzelf in en uit, en is te bedienen via een app op je mobiel.

Extra tips om de beveiliging in huis op te schroeven:

  • Loop het hang- en sluitwerk op alle ramen en buitendeuren na. Vervang het waar nodig voor nieuwe sloten met een keurmerk.
  • Zorg dat zowel de voor- als achterdeuren goed verlicht zijn. Plaats buitenverlichting als dat nodig is. Dit maakt je huis minder aanlokkelijk voor criminelen.
  • Voorzie je voordeur van een anti-inbraakstrip en brievenbusbeveiliging.
  • Verhuis je naar een huurwoning? Laat dan in overleg met de verhuurder de sloten vervangen. Zo weet je zeker dat anderen niet binnen kunnen komen met een kopie van de sleutel. Dit kan overigens ook een geruststellend idee zijn als je naar een bestaande koopwoning verhuist.
  • Ga je even de deur uit? Sluit dan altijd alle ramen en deuren.
  • Doe de deur altijd op het nachtslot wanneer je gaat slapen of van huis gaat.

Breng gehuurde spullen op tijd terug

Verhuisdozen, een boormachine, een ladder: rondom je verhuizing kan het zijn dat je allerlei zaken van een verhuur- of verhuisbedrijf hebt geleend. Heb je nog geleende dozen of apparatuur liggen? Breng deze dan zo snel mogelijk terug. Zo voorkom je dat je onnodig extra kosten moet betalen voor een langere huurtermijn.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons