Voer je dagelijks risicovolle werkzaamheden uit voor een werkgever, ben je zelfstandige in de bouw of volg je een opleiding voor een baan in de industrie, bouw of petrochemie? Een VCA cursus is een training die je helpt om veilig risicovolle werkzaamheden uit te voeren. Dit is belangrijk voor je werkgever, maar ook je omgeving en jijzelf hebben er baat bij. Een VCA opleiding volg je eenvoudig digitaal via VGMbox.

Wat is een VCA Cursus?

VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu (VGM) Checklist Aannemers. Een VCA training is er om werknemers en daarmee bedrijven te helpen om gezond en veilig te werken. Het doel hiervan is om ongevallen op de werkvloer te voorkomen of terug te dringen. Op bouwterreinen, fabrieken, in de transportsector en op werkplaatsen komt een VCA opleiding daarom goed van pas. Het zijn risicovolle bedrijfssectoren en daarom loont het dat bedrijven VCA gecertificeerd zijn of hun werknemers opleiden middels een online VCA cursus en bijbehorend diploma.

De inhoud van een VCA cursus

Tijdens een VCA programma leer je onder andere:

  • Werkzaamheden goed voorbereiden;
  • Werkzaamheden veilig uitvoeren;
  • Gevaren beheersen;
  • Snel en verantwoord handelen bij ongevallen en calamiteiten.

Wat is het verschil tussen de cursussen VCA Basis en VCA VOL?

VCA Basis is er voor uitvoerende medewerkers en wordt ook wel een B-VCA of Basis VCA genoemd. Met een VCA diploma op zak heb je kennis op het gebied van basisveilig paraat. Je weet wat de huidige wetten en regels zijn en hoe ze in de praktijk toe te passen. VCA VOL is er voor zzp’ers en leidinggevenden. Je werkt dan bijvoorbeeld als operationeel leidinggevende bij een aannemer of als zzp’er voor een onderaannemer. Je vergroot je kennis op het gebied van veilig werken, maar je bent ook het aanspreekpunt voor werknemers, opdrachtgevers en het management.

Wat is het verschil tussen de cursussen VCA Basis en VCA VOL?

VCA cursus voor studenten en werkenden

Een VCA training van VGMbox is geschikt voor studenten én werkenden. Dankzij een unieke lesmethode specifiek voor scholen, is een online VCA cursus ook superaantrekkelijk voor jongeren. Vooral door praktijkgerichte video’s neem je als student lesstof gemakkelijk en snel op. Wil je bewust(er) omgaan met veiligheid op de werkvloer? Volg een VCA cursus online en leer gevaarlijke situaties herkennen en voorkomen.

Volg een cursus VCA online

Wil je een goed beeld krijgen van het toekomstige VCA examen? Bereid je dan voor op het VCA Basis examen door het oefenen van een digitaal oefenexamen. Een proefexamen bestaat uit een veertigtal vragen waar je zestig minuten de tijd voor krijgt. Voor het VOL proefexamen krijg je vijftien minuten langer de tijd. Uiteraard zijn beide examens een goede oefening voor het echte examen. Een betere voorbereiding voor opname in het VCA diploma register kun je je niet wensen!

Meld je aan voor een VCA cursus online

Wil je als uitvoerend medewerker, leidinggevende, zzp’er of student een VCA certificaat ontvangen? Wacht niet langer, maar meld je direct aan voor een cursus!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons