Sta je op het punt om een klushuis te kopen? Wat een mooie kans om de woning helemaal om te toveren tot jouw droomwoning. Hoewel een klushuis veel kansen biedt om het volledig naar jouw smaak en behoeften in te richten, heeft het ook nog wat haken en ogen. Van het herontwerpen van de lay-out tot het toevoegen van persoonlijke accenten, een klushuis biedt een schone lei voor creativiteit en verbeelding. Lees alles over het kopen en renoveren van een klushuis, zodat jij straks kunt genieten van jouw thuis.

  1. Stel een realistisch budget op: Begin met het bepalen van een budget voor zowel de aankoop van het huis als de renovaties. Voeg hierbij een buffer toe voor onvoorziene kosten. Online kun je gemakkelijk je maximale hypotheek berekenen, zo heb je een inschatting van wat je zou kunnen lenen. Houd ook rekening met extra kosten zoals eventuele overdrachtsbelasting en notaris- en makelaarskosten.
  2. Wees grondig tijdens inspecties: Laat een uitgebreide bouwkundige keuring uitvoeren voordat je het huis koopt. Identificeer structurele problemen en andere verborgen gebreken die later kostbaar kunnen zijn. Zo kom je er achter hoeveel je ongeveer kwijt gaat zijn aan de verbouwing, maar ook aan eventuele verborgen gebreken.
  3. Kies de juiste professionals: Werk samen met betrouwbare aannemers, architecten en andere vakmensen die ervaring hebben met renovaties. Vraag om referenties en bekijk eerdere projecten om hun vakmanschap te beoordelen. Als je kosten wilt besparen, en zelf handig bent, kun je ook het een en ander zelf verbouwen. Zorg er wel voor dat je goed weet waar je aan begint.
  4. Maak een gedetailleerd renovatieplan: Ontwikkel een grondig plan voor de renovaties, inclusief een tijdlijn en specifieke doelen voor elke fase van het project. Dit zal helpen om de renovatie gestructureerd en op schema te houden. Houd hierbij ook rekening met uitloop.
  5. Prioriteer renovaties: Identificeer de belangrijkste renovaties die moeten worden uitgevoerd en prioriteer ze op basis van urgentie en budget. Begin met structurele en essentiƫle verbeteringen voordat je je richt op cosmetische updates.
  6. Houd rekening met vergunningen: Controleer welke bouwvergunningen nodig zijn voor je renovatieproject en zorg ervoor dat je deze op tijd aanvraagt. Het niet hebben van de juiste vergunningen kan leiden tot vertragingen en boetes. Deze vergunningen kun je meestal aanvragen bij je gemeente.
  7. Wees flexibel en geduldig: Renoveren kan onverwachte uitdagingen met zich meebrengen. Wees flexibel en bereid om aanpassingen te maken aan je plan als dat nodig is. Blijf ook geduldig, aangezien renovaties vaak meer tijd kosten dan verwacht.
  8. Zoek naar verborgen pareltjes: Klushuizen hebben vaak verborgen potentieel. Kijk voorbij oppervlakkige gebreken en probeer de unieke kenmerken en charme van het huis te zien die het de moeite waard maken om te renoveren. Misschien kun je oude ramen of details behouden.
Van plan om een klushuis te kopen Lees onze tips en tricks

Met deze tips in je achterhoofd maak je van jouw klushuis een ware parel!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons