Mocht je nog wat ruimte over hebben in de tuin, dan is het een idee om hier een tuinhuisje te plaatsen. Het staat fraai, maar het heeft ook een praktische functie. Je kunt namelijk veel met de inrichting van zo’n huisje. Op zoek naar inspiratie? Lees dan gauw verder.

Extra opbergruimte

Het is verreweg de meest voorkomende reden om een tuinhuisje in de tuin te plaatsen: extra opslagruimte. Voor de meubels in de tuin bijvoorbeeld, die je ’s winters een plekje wilt geven. Of voor de kussens of plaids die je wilt opbergen bij een regenbui. Gereedschap moet ook ergens kunnen staan, evenals fietsen. En schuurtjes zijn al gauw te klein – een tuinhuis is een welkome toevoeging. Richt het huisje praktisch in, met bijvoorbeeld planken aan de wand of ingebouwde kasten.

Tiny house

Nu de woningnood zo hoog is, merk je misschien dat je kinderen het heel moeilijk hebben om een eigen plekje te vinden. Een tuinhuis kan een tijdelijke oplossing vormen: zie het als een soort tiny house. Je kunt er zelfs voor kiezen om een tuinhuisje met bijvoorbeeld keukentje en badkamer te bouwen. Maar het is ook nog altijd mogelijk om dit bij de vaste woning te houden. Maak er in ieder geval een gezellig huisje van.

Verblijfplaats voor gasten

Waar je zo’n tiny house ook voor kunt gebruiken? Een verblijfplaats voor gasten! Denk aan je familieleden die soms blijven slapen. Dit kan absoluut in bijvoorbeeld een blokhut van vankootentuinenbuitenleven.nl , als het maar van alle gemakken is voorzien. Denk ook aan zaken als isolatie: het klimaat moet er natuurlijk wel aangenaam zijn. Heb je geen gasten? Dan kun je het tuinhuisje of de blokhut gewoon gebruiken om je spullen op te bergen.

Studeer- of werkkamer

Studeer- of werkkamer

Werk je vanuit huis of volg je een studie? Dan is het soms wel prettig om even in een andere omgeving te kunnen werken. Een tuinhuisje kan hier al de oplossing voor zijn. Zeker als je vanuit het huisje uitkijkt op mooie planten of bomen – groen werkt inspirerend! Het is natuurlijk wel belangrijk om goed internet te hebben in het huisje. En zet er de juiste meubels neer, zoals een groot bureau en een goede bureaustoel. Nu nog een koffiezetapparaat en de boel is compleet!

Speelruimte voor kinderen

Je kunt een blokhut in de tuin ook gebruiken als speelruimte voor kinderen. Let wel: als je kinderen nog erg klein zijn, moet je natuurlijk wel altijd een oogje in het zeil houden. Maar dit is bijvoorbeeld ’s zomers goed mogelijk, als je er bij zit in de tuin. En als je kids ouder zijn, kunnen ze zelf gaan spelen, knutselen of gamen in het huisje. Wat een feest!

Hoekje voor huisdieren

Een laatste grappige tip: laat je huisdieren tot rust komen in het tuinhuisje. Zeker als je een druk huishouden hebt, kan dat heerlijk voor dieren zijn. Zet er een goede mand neer, zorg voor voldoende eten en drinken. Een perfect plekje voor de dieren om zich even terug te kunnen trekken.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons