Tegels leggen, je ontkomt er niet aan. Niet als huiseigenaar met een tuin en al zeker niet als stratenmaker of hovenier. Of je nu tegels legt voor je eigen tuin of voor die van een ander één ding is zeker: het is een zware klus. Constant tegels van de ene plek naar de ander verplaatsen om ze vervolgens te leggen is een zwaar karwei. Gelukkig is er handig gereedschap om je hier bij te helpen. Alle hulp is welkom, maar in deze blog lichten wij onze drie favoriete tools voor stratenmakers uit. Heb jij binnenkort een klus op de planning en heb je nog geen gereedschap? Lees dan snel verder en doe er je voordeel mee!

1. Rubberhamer

Een rubberhamer bestaat, net als alle andere hamers, uit een steel en een slagkop. Je raadt het al: de slagkop is gemaakt van rubber. Wanneer je tegelt legt mag dit gereedschap niet ontbreken. Een rubberhamer is ideaal om tegels en klinkers mee aan te tikken. Dit is bijvoorbeeld nodig om de tegels netjes recht neer te leggen. Doordat de slagkop gemaakt is van rubber, zal het de tegels of klinkers niet beschadigen. Benieuwd waar je een rubberhamer nog meer voor kunt gebruiken? Sommige kampeerliefhebbers gebruiken deze hamers ook om tentpinnen in de grond te slaan.

Rubberhamer

2. Tegelknipper

Dan komen we bij de tegelknipper. Wanneer je tegels legt, mag dit apparaat ook niet ontbreken. Het komt weinig voor dat de tegels die je hebt gekocht pérfect aansluiten bij jouw patroon en grootte van de tuin. Hierdoor moet je altijd wel tegels bij knippen en dit kun je gemakkelijk doen met een tegelknipper. Deze apparatuur kun je zelf aanschaffen, wat aan te raden is wanneer je vaker tegels legt, maar je kunt het ook op verschillende plekken huren wanneer je het eenmalig nodig hebt.

3. Tegeldonkey

Tot slot mag ook de tegeldonkey niet ontbreken. Zoals we eerder al zeiden is het leggen van tegels een ontzettend zware klus en kan je rug erg belasten. Een tegeldonkey is hier de ideale oplossing voor en is gemakkelijk online aan te schaffen bij een partij als Visser & Visser of te huren. Dankzij een tegeldonkey hoef je zelf niet meer te tillen en constant door je knieën te gaan waardoor een groot deel van het zwaarste werk wegvalt! Ideaal. Dit gereedschap is arbo-vriendelijk én spaart je rug.

Dankzij deze handige tools weet jij zeker dat je goed voorbereid te werk gaat!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons