Het is voor starters tegenwoordig niet gemakkelijk om een huis te kunnen kopen. De prijzen zijn torenhoog en er wordt in populaire gebieden zelfs tegen elkaar opgeboden om een huis te bemachtigen. Dit terwijl starters het vaak al moeilijk vinden om de financiering rond te krijgen. Toch is het niet onmogelijk. Ook als starter is het mogelijk om de financiering voor een huis rond te krijgen. Wil jij binnenkort de hypotheek berekenen en ben je bang dat dit niet voldoende is? En wil je nu toch echt jouw eerste woning bemachtigen? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de volgende tips. 

Vraag naar de mogelijkheden 

Voordat jouw zoektocht naar de perfecte woning begint, is het eerst goed om eens een afspraak bij de bank te maken. Het is erg teleurstellend als je verliefd wordt op een woning, een bod uitbrengt en even later tot de conclusie moet komen dat de financiering toch niet rond zal komen. Daarom is het zo belangrijk om eerst te onderzoeken of en hoeveel je kunt lenen. Vraag gerust ook of er nog andere mogelijkheden zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld veel starters die naast hun hypotheek ook nog een zogenaamde Starterslening aanvragen. Dit is een lening bovenop de hypotheek. Dit kan net genoeg zijn om het verschil tussen de hypotheek en de vraagprijs van een woning te overbruggen. 

Wil je de maximale hypotheek berekenen? Dan zijn hier op het internet verschillende tools voor te vinden. Houd er wel rekening mee dat dit slechts een schatting is. Als je zeker wil zijn van je zaak, is het beter om een exacte berekening uit te laten voeren door de bank. 

Eigen geld inbrengen 

Eigen-geld-inbrengen

Het grootste voordeel van starters is dat ze op dit moment meestal nog weinig vaste lasten hebben. De meeste starters wonen nog thuis. Ze werken wel fulltime. Dit betekent dat ze gemakkelijker kunnen sparen. Dat is tegelijkertijd jouw kracht. Hoe meer eigen geld je in kunt brengen, hoe hoger het aankoopbedrag van de woning kan worden. 

Je kunt het eigen geld ook gebruiken om een lagere hypotheek af te sluiten. Hierdoor worden je maandelijkse vaste lasten straks een stuk lager. Dat biedt weer ruimte om op de lange termijn comfortabeler te leven en meer te kunnen sparen. Houd er wel rekening mee dat je iets van jouw spaargeld opzij zet voor onvoorziene uitgaven tijdens de verbouwing. 

Schakel een aankoopmakelaar in 

Weet je hoeveel je maximaal kunt lenen? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar de perfecte woning. Maar dat is in de huidige markt geen eenvoudige klus. Daarom is het verstandig om een aankoopmakelaar in te schakelen. Hij is volledig op de hoogte van het aanbod en weet vaak ook al welke woningen er binnenkort op de markt verschijnen. Zo weet je precies wat het aanbod is en kan hij je mogelijk verrassen met woningen die perfect bij jullie wensen aansluiten. 

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons