Ben je zelf handig en wil je je eigen badkamer betegelen? Dan is dit natuurlijk een goede manier om alles volledig naar eigen wens te doen. Toch zien we dat dit vaak net even wat lastiger is dan we op voorhand denken. Ergens ook wel logisch, want je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat je tegels ook naar beneden kunnen vallen. De nodige kennis en ervaring is daarom wel zo belangrijk. Mocht je nu denken dit prima zelf te kunnen, dan willen we in ieder geval wel een aantal handige tips met je delen. We weten namelijk uit ervaring dat vaak een paar kleine dingen al een wereld van verschil kunnen maken. Dus mocht je binnenkort een verbouwing op de planning hebben staan, waarbij je ook een of meerdere muren moet betegelen, dan zijn deze tips zeker handig om te onthouden.

De juiste voorbereiding

Een goede voorbereiding is ontzettend belangrijk, dat geldt dus ook bij het betegelen van de badkamer. Zo is het niet alleen handig om je juiste tegels en ook bijbehorende tegellijm te hebben, maar is voegmortel ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de voegen straks mooi kunnen worden afgewerkt. Dit komt niet alleen het resultaat ten goede, maar zorgt ook voor een stuk extra stevigheid, want handig is bij het betegelen van een muur. Begin daarom met het schoonmaken van de ondergrond en zorg dat deze egaal is. Oneffenheden kun je bijvoorbeeld wegschuren en gaten en scheuren moeten worden opgevuld. Is dat gelukt, dan is het tijd om de boel te ontvetten, zodat je klaar bent voor het echte werk.

Zorg voor alle materialen

Er is niets zo vervelend als beginnen aan een klus, maar niet alle materialen bij de hand hebben. Daarom hebben we een lijstje voor je gemaakt, waarmee je zeker weet dat je niets mist. Zo is het handig om tegels, tegellijm, voegmortel, een tegelsnijder en ook een waterpas bij de hand te hebben. Uiteraard mag ook een troffel en lijmkam niet ontbreken en is het handig om meerdere emmers en sponzen bij de hand te hebben. De keuze voor de juiste voegmortel is wel belangrijk, aangezien deze qua kleur wel moet passen bij de rest. Kies bijvoorbeeld voor de ultracolor mapei die verkrijgbaar is in meerdere kleuren. Dit heeft als voordeel dat het bestendig is tegen UV straling, maar ook net even een wat mooiere afwerking heeft dan veel standaard kleuren.

Zorg voor alle materialen

Het leggen van de tegels

Hoe gek het misschien ook klinkt, maar ook wanneer je een muur, dus verticaal gaat betegelen, hebben we het over leggen. Gaat het om een egale tegel, dan hoef je over het patroon niet na te denken. Voordat de tegel kan worden geplaatst, moet je natuurlijk eerst even wat tegellijm gebruiken. Dit breng je aan met een troffel en verdeel je gelijkmatig met een lijmkam. Belangrijk is om niet een te groot deel te doen, aangezien de lijm anders te snel kan uitdrogen. Als je alle tegels netjes hebt gelegd, is het tijd om de boel af te werken met voegmortel. Omdat de badkamer een vochtige ruimte is, kun je het beste kiezen voor de Kerapox easy design. Deze is niet alleen geschikt voor een dunne voeg tot maximaal 15 millimeter, maar ook waterbestendig.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons