Als je pas verhuisd bent, kan het moeilijk zijn om een keuze te maken voor de nieuwe vloer. Er zijn enorm veel verschillende vloeren die je kunt kiezen, zoals bijvoorbeeld een houten vloer, een gietvloer, visgraat laminaat of een PVC vloer. Iedere vloer heeft zijn eigen kenmerken, waardoor een keuze lastig kan zijn. Kies je bijvoorbeeld voor een houten vloer? Dan kan dit erg mooi zijn, maar er zijn ook nadelen. Zo kan een houten vloer bijvoorbeeld erg moeilijk te onderhouden zijn. Om je op weg te helpen met het maken van een weloverwogen keuze, hebben wij enkele tips op een rijtje gezet.

Waar moet de vloer aan voldoen?

Een van de eerste dingen die je gaat bepalen, is waar de vloer aan moet voldoen. Als je bijvoorbeeld een tegel PVC vloer gaat leggen, is dit een goede keuze voor vloerverwarming. De vloerverwarming heeft namelijk een hoge effectiviteit onder een PVC vloer. Als je echter kiest voor een andere soort vloer, kan de effectiviteit van vloerverwarming minder zijn. Ook het leggen van de vloer kan belangrijk zijn. Als je het belangrijk vindt dat je hem zelf kunt leggen, kan een visgraat laminaat of PVC vloer een goede keuze zijn. Een gietvloer is dan geen optie, omdat dit door een specialist gelegd moet worden. Bedenk daarom van te voren altijd goed waar de vloer aan moet voldoen voordat je een keuze maakt.

Waar moet de vloer aan voldoen

Wat is je budget?

Als je een vloer gaat leggen, is het belangrijk om je eigen budget te bepalen. Dit zorgt er namelijk voor dat je precies weet hoeveel geld je kunt besteden aan de nieuwe vloer. De prijs per vloer verschilt namelijk enorm. Zo kun je een hele dure gietvloer leggen of juist kiezen voor een goedkope visgraat laminaat vloer. De keuze die je maakt is natuurlijk belangrijk voor de jaren die erop volgen. De vloer die je legt wil je natuurlijk jarenlang laten liggen, zonder dat je hem moet vervangen.

Wil jij een nieuwe vloer leggen in je woonkamer? Kijk dan op Floer.nl. Dit is de specialist op het gebied van laminaat en PVC vloeren.

Wat is het onderhoud dat je moet plegen?

Een ander onderwerp dat je in de gaten moet houden, is het onderhoud. Een vloer heeft namelijk wekelijks onderhoud nodig. Afhankelijk van de vloer is dit groot of klein onderhoud. Als je voor een PVC vloer kiest, is het onderhoud erg weinig. Je hoeft enkel de vloer te stofzuigen en te dweilen. Als je dit eens of twee keer per week doet, blijft de vloer jarenlang in een goede staat. Bij een houten vloer kan het echter zijn dat je het hout moet gaan behandelen met een olie. Hierdoor kan het beter zijn om voor een PVC vloer te kiezen dan voor een houten vloer.

Wat wil je op de vloer doen?

Als je een vloer legt in de woonkamer, heeft het een ander doel dan wanneer je deze in de slaapkamer legt. De vloer in de woonkamer moet stevig genoeg zijn om dagelijks veel op te lopen. Als je een vloer in de slaapkamer gaat leggen, wordt er veel minder op gelopen. Hierdoor zal ook de beschadiging aan de vloer minder zijn en kan een tapijtvloer wellicht al genoeg zijn. Daarnaast is natuurlijk ook het aanzicht van de vloer erg belangrijk. In de woonkamer wil je natuurlijk een mooie uitstraling krijgen met de vloer. Hiervoor is het belangrijk dat de vloer goed aansluit bij de rest van het interieur in de gehele ruimte.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons