Sta je op het punt om naar het buitenland te verhuizen? Spannend! Dit is met name het geval als je zelf alles wilt regelen. Het goede nieuws? Een verhuizing naar het buitenland is zeker te regelen! In deze blog vind je wat tips die dit proces soepel maken voor je.

Kijk naar professionele verhuisbedrijven

De eerste tip die we je mee willen geven is om naar professionele verhuisbedrijven te kijken. Je wil niet afhankelijk zijn van allerlei externe factoren tijdens je verhuizing naar het buitenland. In plaats daarvan wil je juist wat zekerheid hebben. Een verhuisbedrijf buitenland kan je dit geven doordat ze over de ervaring beschikken om je spullen vanuit de Benelux naar een ander land te brengen. Hierdoor heb je meer tijd over om andere aspecten van de verhuizing zelf te regelen.

Onderzoek hoe het zit met tarieven

Onderzoek ten tweede hoe het zit met de tarieven. Sommige landen rekenen namelijk importtarieven over de spullen die je meeneemt naar het buitenland. Dit is met name het geval als het om landen gaat die buiten de Europese Economische Zone zitten. Voor kleinere spullen zal de douane echt geen druk op je leggen, maar duurdere spullen zoals auto’s, schilderijen of luxe tv’s kunnen financieel voor een tegenvaller zorgen. Doe daarom goed onderzoek naar hoe het zit met het land waar je naartoe wil verhuizen.

Plan vooruit

Plan verder goed vooruit. Waarom dit slim is om te doen? Het is altijd beter om wat extra tijd te hebben voor onverwachte zaken die kunnen opduiken. Maar hoe pak je dit het beste aan? Hanteer als eerste een checklist. Ga vervolgens alles af in de lijst totdat je alles hebt af kunnen vinken. Dit bespaart je een hoop stress en paniek op het laatste moment.

Zorg voor alle nodige documenten

Zorg voor alle nodige documenten

Zorg tevens voor alle nodige documenten. Over welke documenten hebben we het dan? Denk dan met name aan je paspoort, visum, werkvergunningen en eventuele andere noodzakelijke documenten. Deze moeten ook nog eens up-to-date zijn! Het zou immers zonde zijn om onderweg te stranden vanwege iets simpels als een verlopen paspoort. Neem ook de tijd om te checken welke documenten specifiek vereist zijn voor het land waar je naartoe verhuist en zorg ervoor dat je meerdere kopie├źn hebt.

Rond alles in Nederland op de goede manier af

Voordat je je koffers definitief inpakt, is het belangrijk om alles in Nederland netjes af te ronden. Dit betekent dat je eraan moet denken om abonnementen en contracten op te zeggen, zoals je internet, telefoon en andere diensten. Geef de verhuizing ook door aan je bank, je werkgever en eventuele andere instanties zodat dit later geen problemen oplevert.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons