Wil je je tuin graag een upgrade geven? Dan is het een aanrader om tuinverlichting toe te voegen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je tuin beter zichtbaar is, maar draagt ook bij aan de veiligheid en de sfeer van je buitenruimte. Als je de tuinverlichting graag zelf wilt aanleggen, is het goed om te weten hoe je dit het beste kunt aanpakken. Wij delen hieronder enkele handige tips!

Maak een lichtplan

Voordat je aan de slag gaat met het aanleggen van tuinverlichting, is het slim om een lichtplan op te stellen. Hierin beschrijf je waar je de verlichting wilt plaatsen en waar je de stroomvoorziening vandaan haalt. Door te bepalen waar je de lampen gaat plaatsen, voorkom je dat je tuin straks niet goed verlicht is. Met een duidelijk lichtplan wordt het makkelijker om het gewenste resultaat te bereiken.

Kies je lampen uit

Zodra je een lichtplan hebt gemaakt, is het tijd om de lampen uit te kiezen. Je hebt tal van mogelijkheden op het gebied van tuinverlichting. Of je nu op zoek bent naar wandlampen, staande lampen, spots, lantaarns of solar lampen, je hebt keuze genoeg. Om hier een juiste keuze in te maken, is het goed om rekening te houden met een aantal aspecten.

Bedenk eerst wat voor soort verlichting je zoekt. Ben je op zoek naar algemene verlichting om een groot deel van de tuin te verlichten of wil je sfeer creƫren met sfeerverlichting? Zodra je hier een beeld van hebt, kun je gerichter zoeken. Het is een aanrader om te kiezen voor ledverlichting. Ledlampen zijn energiezuinig, hebben een lange levensduur, worden niet heet en zijn beter voor het milieu. Voor ledverlichting ben je bij MIGOMO aan het juiste adres.

Tips om zelf je tuinverlichting aan te leggen

Bepaal de juiste stroomvoorziening voor je tuinverlichting

Een andere belangrijke tip is om de juiste stroomvoorziening voor je tuinverlichting te kiezen. Teken voor jezelf uit op welke plekken je de lampen wilt installeren en hoe de kabels in de grond komen te liggen. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van hoeveel kabels er nodig zijn en waar je de aansluitingen wilt hebben. Voor het aanleggen van elektriciteit in de tuin heb je een grondkabel nodig. Of je nu een tuinpad of terras wilt verlichten, met een YMVK-AS kabel maak je een uitstekende keuze.

Installeer de verlichting

Nu is het tijd om de verlichting te installeren. Begin met het aansluiten van de kabels op een geschikte elektriciteitsbron. Vervolgens dien je de draden van de kabels met de lampen te verbinden. Plaats de lampen op de gewenste locaties en zorg ervoor dat ze stevig bevestigd zijn. Daarna kun je controleren of de verlichting goed werkt.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons