Het verbouwen van een huis kan flink wat geld kosten. Vooral als je al geld kwijt bent aan je hypotheek, kan het lastig zijn om hier een groot bedrag voor opzij te zetten. Gelukkig kun je met de juiste tips besparen op je verbouwing. Hoe doe je dat? Dat lees je in dit artikel.

Kijk wat je zelf kunt doen

Als je alles gaat uitbesteden ben je snel veel geld kwijt. Bovendien zijn er genoeg dingen die je zelf kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf eenvoudige vloeren (zoals laminaat) leggen en je muren verven of behangen. Heb je hier nog weinig ervaring mee? Vraag dan een ervaren vriend of familielid om het je te leren. Ook staat het internet vol met uitlegvideo’s over klussen. Hier vind je zelfs video’s om je eigen meubels te maken. Dit scheelt je niet alleen geld, maar hierdoor heb je ook een echt uniek meubelstuk. Lijkt je dat wel iets? Bestel dan voordelig je plaatmateriaal via de website opmaatzagen.nl.

Kijk wat je zelf kunt doen

Kies voor een duurzame verbouwing

Heb je je nieuwe huis nog niet gekocht? Dan is er misschien nog een andere mogelijkheid om je verbouwing (deels) te financieren. In principe mag je tegenwoordig niet meer je verbouwing financieren met je hypotheek. Echter is hier wel een uitzondering op. Dit mag namelijk wel als de verbouwing ervoor zorgt dat je huis duurzamer wordt. Op de website van de overheid kun je de precieze voorwaarden hiervoor vinden. Zoek dit goed uit voordat je het contract voor je hypotheek tekent. Je kunt je ook laten adviseren door een (onafhankelijke) hypotheekadviseur.

Besparen op inkopen

Op de aanschaf van de inkopen van je aannemer heb je vaak weinig invloed. Toch kan je navragen of de aanschaf van deze materialen tijdens bepaalde periodes voordeliger is. Doe dit voordat je afspreekt met de aannemer wanneer de verbouwing start. Zo kun je de start van de verbouwing nog hierop aanpassen. Op de kosten van de materialen die je zelf gebruikt kun je wel makkelijk besparen. Let wel op de kwaliteit van wat je aanschaft. Goedkoop kan ook duurkoop zijn. Zo is verf uit budgetwinkels vaak niet goed dekkend. Hierdoor gebruik je er veel meer van, waardoor het uiteindelijk zelfs duurder kan zijn dan goede kwaliteit verf. Bovendien ben je hierdoor veel tijd kwijt aan het verven. Tijd is ook geld! Bespaar bijvoorbeeld op je inkopen door verf en behang in te slaan als het in de aanbieding is.

Zorg dat je goed van tevoren je kosten en budget in kaart brengt. Past je budget toch niet bij de kosten? Wacht dan nog wat langer met je verbouwing. Zo voorkom je dat halverwege je verbouwing het geld op is.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons