Wie kent het niet, die prachtige woningen met een industriële look? Deze interieurstijl won de voorbije jaren erg veel populariteit en dat is niet voor niets zo. Industriële woningen zijn erg hedendaags en modern, een tikkeltje stoer maar toch ook heel gezellig. Wil jij zelf aan de slag om jouw woning om te toveren tot een industrieel pareltje? Met deze tips creëer je zo de juiste look en feel!

Industriële meubelen 

Meubelen vormen doorgaans de basis van jouw interieur omdat dit de grootste stuks zijn in de ruimte. Begin dus met het begin en struin verschillende interieurwinkels af op zoek naar knappe meubelen met een industriële touch. Industriële meubelen zijn vaak stoer en ruw qua afwerking. Denk bijvoorbeeld aan een boomstamtafel die ruw is afgeschuurd of ijzeren stoelen. Een tip? Koop niet al te veel meubelen zodat je leefruimte niet te vol staat. Zo zal deze veel ruimer ogen en voor elk industrieel interieur geldt ‘less is more’. 

Verlichting

Verlichting is een essentieel onderdeel van elke woning. Veel mensen houden van natuurlijk licht en zouden liefst zoveel mogelijk daglicht in huis halen. Ook in een industrieel past natuurlijk licht perfect. Daarnaast zijn er ook heel wat industriële hanglampen en staande lampen te vinden bij verschillende interieurwinkels. Deze zullen elk industrieel interieur naar een hoger niveau tillen. 

Stoere details 

Stoere details 

Wil je jouw industrieel interieur helemaal afmaken? Zorg dan voor een paar stoere details in de ruimte. Deze kleine accessoires zullen je interieur helemaal opfrissen en die industriële touch nog meer aanwezig maken. Denk bijvoorbeeld aan een ijzeren staande lamp, een stoere vitrinekast met een paar persoonlijke foto’s erin of een paar hangplantjes in industriële bloempotten. Het is jouw eigen interieur dus hou het persoonlijk. Industrieel wil niet zeggen ‘kil’, hang gerust een paar leuke foto’s aan de muur van jou en je geliefden en maak het niet te stijf. 

Mix & match

Typisch aan een industrieel interieur is het gebruik van verschillende materialen en texturen in een ruimte. Heb je tijd en ruimte om kleine verbouwingen door te voeren in je interieur? Een gegoten betonnen vloer is erg gebruiksvriendelijk en past uitstekend in een industrieel interieur. Breng er daarnaast ook wat warme tonen en materialen in aan door bijvoorbeeld te kiezen voor houten deur- en raamlijsten, een zacht wollen tapijt of mooie gordijnen. Ook hier geldt weer dat een industrieel interieur niet kil hoeft te zijn dus laat je zeker gaan en voeg genoeg verschillende materialen toe aan je interieur.  

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons