De meeste huisdieren vinden het heerlijk om los te kunnen in de tuin. Fijn de buitenlucht in en samen genieten. Maar net als mensen zijn zij wel gebaat bij een veilige omgeving. Wat voor mensen veilig is, is voor huisdieren soms niet het geval. Daarom is het belangrijk bij het houden van huisdieren in de tuin ook eerst na te gaan of deze wel veilig genoeg is. Maar waar moet je aan denken bij het veiliger maken van de tuin voor je huisdieren? Hieronder vind je enkele tips. 

Afrastering plaatsen 

Allereerst is het belangrijk dat de huisdieren geen kant op kunnen. Je wil uiteraard voorkomen dat zij uit de tuin ontsnappen en plotseling op straat terechtkomen. Daarom is het plaatsen van een afrastering een absolute must. Besef wel dat er heel veel verschillende types zijn. Houd daarom rekening met enkele belangrijke aandachtspunten om er zeker van te zijn dat jij het juiste type koopt. 

Denk hierbij vooral aan de grootte van het huisdier. Kleine huisdieren kunnen gemakkelijker ontsnappen als je voor de verkeerde maat kiest. Bij het houden van kleine katten, honden en konijnen moet de afrastering dan ook fijnmazig zijn. Dan zijn de openingen in de afrastering minimaal en is ontsnappen onmogelijk. Bij grotere en sterkere huisdieren is het belangrijker om voor een stevige en hoge afrastering te kiezen. 

Weet je niet goed welk type afrastering het meest geschikt is? Laat je dan informeren in de winkel. 

De juiste constructie 

Het is niet alleen belangrijk om het juiste type afrastering en materiaal te kiezen. Ook is het belangrijk dat deze stevig wordt bevestigd. Als het schort aan de constructie, dan heb je al deze keuzes namelijk voor niets gemaakt. Dan levert het helemaal niets op voor de veiligheid van de tuin. Zorg er daarom niet alleen voor dat je je goed inleest in wat nodig is om deze constructie te maken, maar laat deze ook uitvoerig controleren alvorens je je dieren in de tuin laat. Zo voorkom je dat ze alsnog weten te ontsnappen of zich misschien zelfs wel bezeren aan de afrastering. 

Let op de beplanting in de tuin 

Let op de beplanting in de tuin 

Is dit de eerste keer dat je dieren in de tuin rond laat lopen? Dan heb je waarschijnlijk nog nooit eerder nagedacht over de beplanting die hier staat. Je hebt ooit voor planten gekozen omdat je ze mooi vond en de tuin een fijne uitstraling gaf. Met meer hoefde je geen rekening te houden. 

Nu je hier dieren gaat houden, is dat echter wel een heel ander verhaal. Wist je dat sommige planten namelijk giftig kunnen zijn voor huisdieren? Daarom is het belangrijk om hier goed op te letten en waar nodig advies te vragen, zodat je zeker weet dat je je huisdieren hier onbezorgd kunt laten rondlopen. Weet je niet zeker of je de planten ondanks het mogelijke gevaar toch wil houden? Zet deze planten dan af, zodat de dieren hier niet bij kunnen komen. 

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons