Kunst voor aan de muur, via het plafond

Ben je ook iemand die geregeld vlooienmarkten of kringlopen afstruint, op zoek naar dat ene schilderij dat perfect zou passen bij je interieur? Het is altijd weer een spannende zoektocht, ook al weet je dat je het niet hoeft te doen voor de centen. Een schilderij op de kop tikken waarmee je bij ‘Tussen kunst en kitsch’ aan tafel mag aanschuiven, zal niet snel gebeuren. Desondanks ben je zeker wel zuinig op elke ingelijste aankoop die je doet. Het is jouw beleving die je erbij voelt. Omdat je het kunstwerk waarschijnlijk ook nog wel eens wilt verplaatsen als het eenmaal hangt, is een goed ophangsysteem iets om over na te denken. Het mooie is dat je je netjes afgewerkte wand niet hoeft te beschadigen omdat er gaten in geboord moeten worden. Sterker nog, een flexibel plafondsysteem voor schilderijen is een hele goede optie als het gaat om het veilig ophangen van je schilderij, poster of ontroerende kindertekening op A0-formaat.

Tips ophangen schilderij

Tips ophangen schilderij

Maar voordat je begint met het installeren van dit ingenieuze ophangsysteem: ondanks dat je flexibel gaat zijn met het ophangen en verplaatsen van je schilderij, zijn er nog wat tips.

  1. Het is het prettigste als je het schilderij ophangt op ooghoogte. Het gaat dan over het hart, het midden van het kunstwerk. Tenzij je natuurlijk 2.10 meter bent. Dan hang je ‘m wat lager omdat je huisgenoten en visite anders alleen de onderkant van de lijst zien.
  2. Het is niet erg om een groot schilderij op te hangen in een relatief kleine ruimte. Sterker nog, de ruimte gaat gevoelsmatig groter aanvoelen als je dat doet. De Nachtwacht zal waarschijnlijk niet passen, maar dat schilderij van de rommelmarkt vindt z’n plekje wel.
  3. Wil je hoogte creëren? Hang kleinere foto’s, kunstwerkjes of lijsten boven elkaar. Het ziet er ook nog eens speels uit. Trapsgewijs is ook leuk.
  4. Wat staat er in de buurt van hetgeen je ophangt aan het flexibele plafondsysteem? Past het bij de kleuren van die lamp of van dat meubelstuk? Is er een bepaalde samenhang?

Binnen gebruiken

Het flexibele plafondsysteem voor schilderijen wordt aan het plafond bevestigd. Het kan ook in combinatie met een systeemplafond gebruikt worden. Een ophangrail zoals de ‘Up Rail’ bevestig je simpel en eenmalig aan het plafond en de ophangdraden hang je strak langs de wand. Bij een systeemplafond bevestig je de ophangrail tegen de houten kantlat aan.
Over de hele breedte van de rail verschuif je het schilderij totdat jij vindt dat deze goed hangt. Wil je daar op termijn iets anders hebben hangen? Haal het oude schilderij eraf en verschuif de ophangdraden dusdanig dat de ophanghaken de wat kleinere Picasso kunnen dragen, precies op de bevestigingspunten achterop de lijst.

Het is aan te raden om het flexibele plafondsysteem alleen binnen te gebruiken. Stel dat je er een whiteboard aan wilt hangen. Staaldraad kan de weersomstandigheden goed hebben, maar onder invloed van wind kan de totale belasting de limiet overschrijden. Maar binnen ga je er heel lang plezier aan beleven!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons