Als je van plan bent om klusjes in huis of in de tuin te doen, zoals het bouwen van een schutting of het opknappen van de slaapkamer, dan heb je altijd gereedschap nodig. Zonder het juiste gereedschap kun je de klus gewoon niet doen. Als je van plan bent om meer doe-het-zelf klussen in en rondom het huis te doen, dan vertellen we je graag welk gereedschap je als beginnende klusser nodig hebt.

Veiligheid bij het klussen

Bij het klussen is het heel belangrijk om aan de veiligheid te denken. Elk jaar raken veel mensen gewond en moeten ze naar het ziekenhuis vanwege ongelukken tijdens het klussen. Sommige mensen vinden dat je beter niet zelf kunt klussen, maar dat hoeft niet per se zo te zijn. Het is wel verstandig om veiligheidsmaatregelen te nemen. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van handschoenen of stevige werkschoenen. Werkschoenen zijn erg belangrijk als je zware spullen moet tillen. Als je nog geen werkschoen voor heren hebt, moet je deze zeker even aanschaffen. Als je met hout werkt, zoals bij het maken van houten meubels, is het heel belangrijk om een veiligheidsbril te dragen om je ogen te beschermen.

Hamer

Hamer

Een hamer is belangrijk bij veel verschillende klussen, zoals een spijker in de muur slaan of iets in elkaar zetten. Daarom is een hamer altijd handig om te hebben, ook al gebruik je hem niet altijd. In sommige situaties is een boormachine handiger, bijvoorbeeld als je iets zwaars aan de muur wilt hangen. Om er zeker van te zijn dat je de juiste boormachine hebt voor elke klus, kun je zowel een schroefboormachine als een klopboormachine kopen. Zo ben je goed voorbereid op elke klus.

Spijkers

Spijkers zijn nodig als je een hamer gebruikt. Het is handig om verschillende soorten spijkers te hebben, zodat je altijd de juiste voor elke klus hebt. Als je gaat boren, zijn schroeven en pluggen handig om te hebben. Als je serieus aan de slag wilt gaan met klussen in huis, is het ook slim om bouten en moeren te kopen, naast spijkers en schroeven. Op die manier heb je alles wat je nodig hebt voor verschillende klussen.

Boormachine

Of je nu van plan bent om een boormachine te gebruiken om te schroeven of vooral om te boren, een boormachine is onmisbaar voor doe-het-zelvers thuis. Je kunt ook beide soorten boormachines kopen, een voor schroeven en een voor boren, zodat je altijd de juiste hebt voor elke klus. Kies een goed merk, dat bekend staat om zijn goede kwaliteit en betrouwbaarheid. Haal dus altijd de benodigde spullen in huis voordat je gaat klussen.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons