Keramische tegels worden met steeds meer innovatieve technieken ontwikkeld. Hierdoor bestaan er tegenwoordig ook grote slabs. Dit zijn enorme XXL tegels van een minimale afmeting van 260×120 cm. Door deze grote slabs ontstaat een prachtig strak en modern effect, veel gebruikt in badkamers en bij grote keukens. Meer over deze nieuwste trends lees je hier.

Wat zijn slabs?

Slabs zijn als het ware enorme tegelplaten van keramische binnentegels. Waar de term slabs vooral door vakmensen wordt gebruikt, spreken particulieren en hobbyklussers ook wel van tegelplaten of XXL keramische tegels. Het minimale formaat van deze platen is 260×120 cm, maar je kunt ze zelfs nog veel groter krijgen! Slabs zijn echt maatwerk producten die speciaal voor jouw woonruimte besteld kunnen worden.

Door de groeiende populariteit van deze platen gaan steeds meer klussers hiermee aan de slag. Je ziet dan ook dat deze platen steeds meer worden gebruikt voor:

  • Bekleden van keukenbladen en eilanden
  • Moderne vloer- of wandtegels in badkamers
  • Strakke afwerking van grote woonruimtes

Stijlvolle en moderne afwerking

De grote platen zorgen ervoor dat je nauwelijks het geheel hoeft af te werken met voegranden. Hierdoor ontstaat een super strak en stijlvol geheel. Afhankelijk van eigen voorkeuren zijn deze tegelplaten beschikbaar in verschillende afwerkingen.

Een marmerlook slab is veruit de meest populairste variant hiervan. Deze worden veelvuldig gebruikt voor badkamers of het bekleden van keukeneilanden. Maar ook een betonlook of houtlook slab is tegenwoordig mogelijk.

Ongeacht de afwerking profiteren eigenaren met deze platen van een sterk en duurzaam geheel, dat nauwelijks onderhoud vereist. Dát is het voordeel van een volledig keramieken vloer of wand.

Stijlvolle en moderne afwerking

Slabs aanleggen

Het bewerken en verwerken van deze grote tegelplaten vraagt om speciale aandacht. Hoewel je door de grote oppervlaktes relatief snel een groot stuk bekleed, is het leggen van dit grootformaat een stuk tijdsintensiever.

Een zeer stabiele en perfect vlakke ondergrond is een must, anders zal het geheel scheef gaan lopen en sluiten de naden van de tegels niet meer op elkaar aan. Om het geheel veilig en heelhuids op één plek te krijgen, wordt het gebruik van zuignappen sterk aanbevolen. Niet alleen voor de plaatsing, maar ook om de positie te kunnen corrigeren of de hechting van de lijm te controleren.

Voor een optimale hechting wordt bij deze oppervlaktes gewerkt met een dubbele lijmtechniek. Hierbij wordt een dunne laag lijm op de achterkant van de slab en een laag lijm op de ondergrond aangebracht.

Op formaat laten snijden

Bij grootformaat tegels is de tegel-tegelverbinding belangrijker dan ooit. Laat daarom al jouw slabs op maat snijden door een professional. Alleen met een rechte lijn kun je met afstandshouders de perfecte afstand bepalen voor een stevig geheel.

Tegelspecialisten van Binnentegels helpen je graag aan een passend formaat slabs voor jouw nieuwe keuken, badkamer of voor in de woonkamer. In deze webshop zijn alle varianten namelijk volledig op maat te bestellen, waardoor je altijd een passend geheel zult krijgen. Tevens verkoopt deze webshop talloze andere soorten keramische vloer- en wandtegels zodat je dezelfde stijl kunt doortrekken in de gehele woning.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons