Een overkapping in de tuin heeft veel voordelen. Je kunt er in de zomer langer door in de tuin blijven zitten en het is vele malen aangenamer. Daarnaast is het ook voor de tuinmeubelen beter om een overkapping te nemen. Deze krijgen dan namelijk veel minder last van de verschillende weersinvloeden. Een overkapping plaatsen kan veel geld kosten, maar deze kosten kun je drastisch drukken door zelf de overkapping te bouwen. In dit blog bericht willen we je hier graag bij helpen. Door het volgen van onderstaand stappenplan, is jouw overkapping binnen no-time gebouwd!

Een plan opstellen voor de overkapping

Voordat je begint met het bouwen van een overkapping, is het altijd belangrijk om een duidelijk plan op te stellen. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over welk design je wilt en wat de afmetingen van de overkapping moeten worden. Daarnaast is het van belang dat je een juiste fundering maakt voor de overkapping. Als je plannen tijdens de bouw nog gewijzigd worden, kan het zijn dat de schroeffundering die je geplaatst hebt niet meer voldoende is. Door een duidelijk plan op te stellen voordat je begint met de bouw, weet je zeker dat je alle stappen goed kunt doorlopen. Hierdoor gebruik je de juiste schroeffundering en weet je zeker dat de overkapping niet zal gaan verzakken.

Een bouwtekening gebruiken voor je overkapping

Een bouwtekening gebruiken voor je overkapping

Als je een overkapping wilt gaan bouwen, kun je zelf een design maken. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd, aangezien je hier veel bouwkennis voor moet hebben. Wat je wel kunt doen, is een bouwtekening volgen. Als je online gaat zoeken, zijn er namelijk een tal van bouwtekeningen te vinden die je kunt volgen. Dit zorgt ervoor dat je geen fouten maakt, waardoor je zeker weet dat de overkapping op een goede manier gebouwd wordt!

Ben jij van plan om een overkapping te maken? Ga dan naar Wovar.nl. Hier vind je alles wat je nodig hebt om een overkapping zelf te bouwen!

De ondergrond van de overkapping maken

Als je de bouw gaat beginnen, is de fundering het belangrijkste. Je begint altijd met het klaarmaken van de grond. Zo ga je gaten graven voor de palen die in de grond gaan. Vervolgens is het belangrijk dat de grond ook egaal is en vrij van steentjes en takjes. Om ervoor te zorgen dat er geen planten gaan groeien, leg je een worteldoek neer. Dit worteldoek voorkomt dat er onder de overkapping verschillende soorten planten gaan groeien, waardoor alles recht blijft liggen.

Het terras maken voordat je verder gaat

Als je een overkapping aan het bouwen bent, is het uiterst belangrijk dat het terras er goed onder ligt. Hierdoor kun je ervoor kiezen dat je alle betontegels al goed neerlegt. Vervolgens kun je de rest van de overkapping verder gaan bouwen, als je alles op de grond op een goede manier hebt verwerkt.

Het dak van de overkapping

De overkapping bestaat voor het grootste gedeelte uit het dak. Dit is dan ook het belangrijkste gedeelte. Afhankelijk van de materiaalkeuze, ga je het dak bouwen. Als je een houten overkapping maakt, is het belangrijk dat je eerst een frame bouwt. Op dit frame bouw je vervolgens het dak. Het dak kun je maken door planken horizontaal naast elkaar te bouwen. Vervolgens kun je er voor kiezen of je het dak voorziet van extra dakbekleding of niet. Ook is het aangeraden om een regenpijp je maken naast de overkapping. Dit zorgt ervoor dat je minder overlast kunt krijgen van heftige regenval.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons