Wil jij de badkamer een nieuwe look geven, maar is een complete verbouwing overbodig? Vervang dan alle kranen: van de wastafelkraan en badkraan tot de thermostaatkraan van je douche. Momenteel zijn zwarte kranen bijvoorbeeld erg populair. Kijk maar eens naar de trendy badkamers van Baden+. Zwarte kranen hebben een stoere, industriële en hippe uitstraling. Het past bovendien bij allerlei badkamerstijlen!

Zelf douchekraan of thermostaatkraan vervangen

Als je een beetje handig bent, is het niet lastig om zelf een kraan te vervangen. Toch is het verstandig om je goed voor te bereiden. Lees voordat je begint een stappenplan door en controleer of je alle benodigdheden in huis hebt. Kijk daarnaast naar de bijgeleverde handleiding van de kraan die je hebt gekocht. De montage kan namelijk een beetje verschillen per type en merk. Zodra je alle voorbereidingen hebt getroffen, kun je de oude douchekraan vervangen voor een zwarte kraan. Spreekt die industriële trend je toch niet zo aan? Kijk dan naar de badkamer inspiratie van Baden+ en ontdek andere hippe kranen.

Stap 1: Sluit de hoofdkraan af

Sluit voordat je begint de hoofdkraan af. Draai de huidige douchekraan open om achtergebleven water eruit te laten lopen.

Stap 2: Verwijder de oude douchekraan

Schroef de douchekraan of thermostaatkraan los. Verwijder ook de rozetten en de kitresten. Maak vervolgens de muur en koppelingen goed schoon.

Stap 3: Monteer nieuwe S-koppelingen

De meeste douchekranen hebben een tweegats bevestiging met een afstand van zo’n 12 tot 16 centimeter ertussen. Controleer wat de afstand is voor jouw nieuwe kraan. Markeer het op de muur en zorg ervoor dat de koppelingen waterpas zijn. Breng teflontape aan op het schroefgedeelte voordat je de S-koppelingen vastdraait. De tape mag niet beschadigd raken, aangezien dit lekkage kan veroorzaken.

Stap 4: Monteer de douchekraan

Bevestig de meegeleverde ringen in de kraan en monteer het op de S-koppelingen. Gebruik hiervoor een moersleutel. Maak daarnaast gebruik van een doekje om krassen tijdens het monteren te voorkomen.

Stap 5: Test de kraan

Test de kraan

Draai de hoofdkraan en de thermostaatkraan open. Laat de lucht uit de leidingen en controleer op lekkage. Ziet alles er goed uit? Dan draai je de hoofdkraan weer dicht.

Stap 6: Kit af en bevestig rozetten

Maak de kraan los van de koppelingen. Kit het gat rondom de muurplaat netjes dicht. Schroef vervolgens de rozetten vast en monteer de douchekraan.

Stap 7: Stel de temperatuur af

Stel de thermostaatkraan af op de juiste temperatuur. Dit is bij iedere kraan anders. Maak daarom gebruik van de bijgeleverde instructies.

Geniet van jouw nieuwe trendy douchekraan!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons