Led strips zijn een goede manier om de woning te verlichten. Het is een vrij energiezuinige verlichting en het geeft unieke mogelijkheden voor het verlichten van het interieur. Het bevestigen van een led strip is vrij makkelijk. Er wordt gebruik gemaakt van een plakstrip aan de achterkant van een led strip of een LED strip profiel. Door de beschermende laag eraf te halen kun je de strip heel makkelijk overal op plakken. Echter zijn er ook een aantal dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat het goed blijft zitten. Hier zul je een stappenplan vinden van hoe je ervoor zorgt dat een led strip op de juiste manier wordt bevestigd. 

Zoeken naar de juiste led strip

Voordat je de led strip bevestigt moet je eerst de juiste kopen. Het is belangrijk om eerst de plek waar je de strip wilt plakken op te meten. Hiermee weet je hoe lang een led strip moet zijn. De meeste led strips maken het mogelijk om stukken af te snijden. Dit is echter niet mogelijk wanneer de strip te kort is. Zorg er daarom voor dat de strip ten minste de lengte heeft die vereist is om een plek te verlichten. Waar je ook op moet letten is de soort led strip die je koopt. Er zijn namelijk strips die enkel wit licht geven. Maar er zijn ook strips die met een afstandsbediening van kleur kunnen veranderen. Bij de led strips wordt meestal een adapter geleverd die de strip van stroom moet voorzien. Zorg ervoor dat de kabel lang genoeg is om bij een stopcontact te komen.

Ledstrips beveiligen

De ondergrond voorbereiden

Een led strip maakt gebruik van een plakrand die ervoor moet zorgen dat de strip bevestigd kan worden. Het is echter lastig om een strip te bevestigen op gladde of korrelige ondergronden. Voordat je een led strip opplakt is het belangrijk dat de ondergrond goed wordt schoongemaakt. Zorg ervoor dat al het losse vuil dat op de ondergrond zit wordt weggehaald. Zorg dat de ondergrond droog is en vetvrij. Als de ondergrond niet geschikt is voor het plakken van een led strip kun je een profiel gebruiken. Een profiel kan met schroeven gemonteerd worden. Vervolgens kun je de led strip eraan vastmaken.

Bevestigen van de led strip

Om de strip te bevestigen verwijder je eerst de beschermfolie van de kleefband. Vervolgens ga je voorzichtig beetje voor beetje de led strip vastplakken aan de ondergrond. Zorg ervoor dat het er goed op zit door er stevig op te drukken. Wanneer je aan het einde een stuk van de strip over hebt kun je de overtollige lengte afknippen. Bij LEDstripXL kun je terecht voor mooie led strips en de juiste accessoires om ze te bevestigen

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons