Ga je vloerkleden kopen op volero.nl? Dan wil je het natuurlijk ook mooi houden. Helaas is tapijt iets moeilijker schoon te maken dan bijvoorbeeld laminaat of vinyl. Als je regelmatig stofzuigt, haal je weliswaar een deel van het stof weg, maar dat is niet genoeg om je tapijt echt schoon te krijgen. Maar maak je geen zorgen! Je wilt liever geen flinke zak centen neerleggen voor een professionele reinigingsdienst. Daarom hebben wij een aantal handige doe-het-zelf tips verzameld waarmee je zelf je tapijt kunt schoonmaken.

Grondig stofzuigen

Begin altijd met een grondige stofzuigbeurt om stof, zand, haren en ander oppervlakkig vuil te verwijderen. Gebruik een krachtige stofzuiger en neem de tijd om elk deel van het tapijt goed te stofzuigen. Let vooral op plekken waar veel gelopen wordt, zoals gangen en ingangen. Door grondig te stofzuigen voorkom je dat vuil dieper in de vezels van het tapijt komt tijdens het reinigen. Nadat je het tapijt grondig hebt gestofzuigd, kun je doorgaan naar de volgende stap: de tapijtreiniger voorbereiden. Een tapijtreiniger is een apparaat dat water en reinigingsmiddel diep in de vezels van het tapijt spuit en vervolgens weer opzuigt. Op die manier kun je verschillende soorten vlekken verwijderen en het hele tapijt grondig schoonmaken.

Tapijtreiniger voorbereiden

Vul het waterreservoir met lauw water en tapijtreiniger Neem het waterreservoir van de tapijtreiniger en vul het met lauwwarm water. Zorg ervoor dat het water niet te heet is, maximaal 50 graden Celsius, omdat te warm water het tapijt kan beschadigen. Voeg de aanbevolen hoeveelheid tapijtreiniger toe volgens de instructies op de verpakking. Meestal staat aangegeven hoeveel tapijtreiniger je moet gebruiken per liter water. Lees de instructies op de verpakking goed door om de juiste verhoudingen te gebruiken.

Reinig het tapijt

Reinig het tapijt

Maak het tapijt schoon door systematisch in stroken te werken. Begin van boven naar beneden en ga vervolgens nog een keer van links naar rechts. Op deze manier zorg je ervoor dat je alle vezels vanuit verschillende richtingen schoonmaakt. Het is belangrijk om langzame bewegingen te maken, zodat het sproei-extractie systeem van de tapijtreiniger goed kan functioneren. Werk rustig, zodat het reinigingsproces voldoende tijd heeft om diep in de vezels door te dringen en het vuil grondig te verwijderen.

Nog een keer zuigen

Na het reinigen van het tapijt met water en reinigingsmiddel is het tijd om weer te zuigen. Deze keer hoef je geen water en reinigingsmiddel te sproeien, maar gebruik je alleen de zuigfunctie van het apparaat. Hiermee haal je zoveel mogelijk water uit het tapijt, waardoor het sneller kan drogen en het resultaat nog schoner wordt. Door het overtollige vocht te verwijderen, voorkom je dat er vuil en resten achterblijven. Best eenvoudig, toch?

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons