Weet je wat belangrijk is voordat je enthousiast aan de slag gaat met de installatie van je PVC vloer? De vloer moet de tijd krijgen om te wennen aan de kamertemperatuur. Dit betekent dat je de vloer gedurende 48 uur moet laten acclimatiseren. Je moet de verpakking met klik PVC niet tegen de muur leggen, maar juist plat op de grond. Haal de vloer ook uit de verpakking om te voorkomen dat ze kromtrekken. Heb je vloerverwarming? Schakel deze minstens 48 uur voordat je begint met de installatie uit. Pas 48 uur nadat de klik PVC vloeren van Roobol zijn gelegd, kun je de vloerverwarming weer inschakelen.

Ondervloer leggen

Je kunt nu eerst de ondervloer leggen. Het is belangrijk dat de kamer niet te warm of te koud is, maar tussen de 18 en 20 graden Celsius. De ondergrond moet schoon en stofvrij zijn voordat je de ondervloer plaatst. Als je een nieuwe vloer hebt, zoals een cementvloer, moet je controleren of deze al droog genoeg is. Je kunt dit testen met een vuilniszak: plak de zak op de vloer en wacht een hele dag. Als de onderkant van de zak de volgende dag zo goed als droog is, kun je de ondervloer leggen. Als de vloer nog nat is, moet je langer wachten. Let op: PVC-vloeren mogen niet over tapijt gelegd worden, want dat is te zacht en ongelijk.

Benodigdheden

Om de vloer te installeren, zijn bepaalde gereedschappen nodig, zoals een meetlat, winkelhaak, potlood, slagijzer en een stanleymes of PVC-zaagje. Het is essentieel om een opening van ongeveer 4 tot 5 mm tussen de PVC-stroken en de muur te hebben, zoals aangegeven op de verpakking. Begin in de hoek van de kamer en snijd de korte zijde van de strook af die tegen de muur komt. Plaats de volgende strook schuin, zodat deze in de groef van de vorige strook past. Leg de strook plat en voeg een klein stukje vloer toe aan de korte zijde van de zojuist gelegde strook. Tik voorzichtig met een hamer op het stukje vloer, zodat de stroken stevig in elkaar klikken. Ga op dezelfde manier door totdat je bij de muur bent. Als je de PVC op maat wilt maken, maak dan een insnede met een stanleymes in de bovenste laag en breek de strook vervolgens af.

De PVC op maat maken

De PVC op maat maken

Soms is het nodig om de klik PVC vloer te verkorten, zodat deze goed past. Maar maak je geen zorgen, het is helemaal niet moeilijk en we zullen je laten zien hoe je dit zelf kunt doen. Als je een lange zijde wilt inkorten, plaats je twee stroken boven op elkaar en snijd je langs de zijkant met een mes. Voor het inkorten van een korte zijde, meet je de afstand tot de muur, markeer je het met een potlood en snijd je het met een mes. Breek de strook op de markering en plaats de ingekorte strook tegen de muur. Gebruik een slagijzer om er voorzichtig op te tikken. Op deze manier kun je de klik PVC vloer gemakkelijk inkorten en op maat maken.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons