Het is nog volop zomer en de kans is groot dat je helemaal niet aan het najaar wil denken. Toch is het verstandig om je woning langzaam voor te bereiden op het nieuwe seizoen. De overgang van zomer naar herfst verdient namelijk de nodige aandacht. Lees het onderstaande artikel door om een beeld te krijgen van de mogelijke veranderingen in de slaapkamer. Dit is het juiste moment om nog dingen aan te schaffen voordat de frisse periode van start gaat.

Verandering van beddengoed

Zorg ervoor dat je het juiste beddengoed in huis hebt voor het herfstseizoen. Het kan al behoorlijk fris worden in het najaar! Een handige tip is om een 4 seizoenen dekbed aan te schaffen. Dit dekbed bestaat uit 2 losse delen die je ook samen kunt gebruiken. Er is een luchtig zomerdeel en een iets warmer herfstdeel (ook geschikt voor de lente). Wanneer je deze op elkaar bevestigt met de drukknoopjes krijg je een heerlijk warm winterdekbed. Je kunt het beddengoed helemaal aanpassen op jouw wensen.

Stijlvol plaid of bedsprei

Heb je alleen een dun dekbed voor de zomer en een hele dikke voor de winter? Dan is het slim om een plaid aan te schaffen voor deze tussenperiode. Een plaid of bedsprei zorgt voor net wat meer warmte in het najaar. Daarnaast is het een hele stijlvolle toevoeging aan de slaapkamer.

Nieuw vloerkleed onder bed

Nieuw vloerkleed onder bed

Als je snel last hebt van koude voeten, is de herfst ook een goede periode om een vloerkleed onder bed neer te leggen. Begin nu alvast met de zoektocht naar een mooi kleed. Door het ruime aanbod kan het soms lastig zijn om een keuze te maken!

Grote schoonmaak

Houd aan het einde van de zomer een grote schoonmaak en ruim alle spullen in je slaapkamer netjes op. Haal ook de kledingkast eens leeg en kijk of je items kunt verkopen, doneren of weggooien. Check meteen of je nog fijne nachtkleding hebt voor dit nieuwe seizoen. Anders kun je alvast een comfortabele pyjama dames aanschaffen. Voor de herfst is een pyjama-set met korte mouwen vaak warm genoeg.

Toevoegen van warme kleuren

Geef de slaapkamer langzamerhand een warme en knusse sfeer. Dit doe je door meer warme kleuren toe te voegen. Schaf bijvoorbeeld een paar sierkussens aan in oranjetinten of verf de wand in een herfstgroene kleur.

Juiste verlichting in de slaapkamer

In de zomer maak je minder gebruik van lampen in je slaapkamer. Zorg ervoor dat er wel voldoende verlichting aanwezig is zodra de herfst begint. Koop eventueel een extra sfeerlamp of een nieuw nachtlampje voor naast bed.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons