Siergrassen zijn een prachtige aanvulling op elke tuin. Ze voegen een vleugje elegantie, beweging en structuur toe aan je buitenruimte. Of je nu op zoek bent naar planten die de wind doen ritselen, een weelderige achtergrond creëren, of gewoon een visueel aantrekkelijke textuur bieden, er is een siergras voor elke behoefte. In dit artikel nemen we een kijkje naar enkele van de meest charmante siergrassen die je tuin kunnen verfraaien.

Lampenpoetsersgras (Pennisetum alopecuroides)

Lampenpoetsersgras is een populair siergras vanwege zijn pluimachtige bloeiwijzen die lijken op borstels voor het poetsen van lampen. Het groeit goed in zowel zon als halfschaduw en gedijt in goed doorlatende grond. Dit siergras voegt een speels element toe aan je tuin en trekt vlinders aan.

Pampasgras (Cortaderia selloana)

Pampasgras is een majestueus siergras met grote pluimen die de aandacht trekken. Het gedijt in zonnige locaties en kan een indrukwekkende hoogte bereiken. Pampasgras voegt een exotisch tintje toe aan je tuinontwerp.

Zegge (Carex)

Zegge is een geslacht van siergrassen met verschillende variëteiten en kleuren om uit te kiezen. Ze zijn ideaal voor schaduwrijke gebieden in je tuin en voegen een vleugje textuur en elegantie toe. Zegge gedijt goed in vochtige grond. Shop ‘m nu bij Tuinplant.nl!

Zegge (Carex)

Prachtriet (Miscanthus sinensis)

Prachtriet is een sierlijk siergras met lange, zachte pluimen en opvallend blad. Het gedijt in zonnige locaties en kan een dramatisch hoogtepunt vormen in je tuin. Prachtriet is ook geliefd om zijn herfstkleuren.

Vedergras (Nassella)

Vedergras staat bekend om zijn fijne textuur en luchtige uitstraling. Het voegt een vleugje beweging en elegantie toe aan je tuin en gedijt goed in zonnige locaties. Vedergras is een uitstekende keuze voor rotstuinen.

Blauwgras (Festuca glauca)

Blauwgras is een siergras met opvallend blauwachtig blad. Het voegt kleur en textuur toe aan je tuin en gedijt in zonnige locaties en goed doorlatende grond. Het is ook een populaire keuze voor gebruik in potten en borders.

Japanse bosbies (Hakonechloa macra)

Japanse bosbies is een siergras met sierlijk boogvormig blad dat een zachte en weelderige uitstraling heeft. Het gedijt goed in halfschaduw tot schaduwrijke gebieden en voegt een vleugje elegantie toe aan schaduwrijke hoeken van je tuin.

Vederbloem (Stipa)

Vederbloem is een siergras dat bekend staat om zijn sierlijke bloeiwijzen die lijken op veren. Het gedijt in zonnige locaties en voegt een speels element toe aan je tuin. Vederbloem is ook geliefd om zijn droogtetolerantie.

Japanse zegge (Carex morrowii)

Japanse zegge is een siergras met sierlijk blad en een compacte groeiwijze. Het gedijt goed in zowel zon als schaduw en voegt een vleugje elegantie toe aan je tuinbedden en borders.

Zebra gras (Miscanthus sinensis ‘Zebrinus’)

Zebra gras onderscheidt zich door zijn gestreepte bladeren die lijken op zebra strepen. Het voegt visuele interesse toe aan je tuin en gedijt in zonnige locaties. Zebra gras is ook gewaardeerd om zijn winterhardheid.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons