Of je nu kleding, meubelstukken, elektronica of muziekinstrumenten zoekt: in kringloopwinkels zijn er een heleboel spullen te vinden. Het is dan ook een ideaal idee om eens verschillende tweedehands winkels af te struinen, als je op zoek bent naar iets nieuws. Van het verzamelen van je uitzet tot het zoeken naar spullen voor een hobby: dít zijn onze tips om het winkelen in de kringloop goed aan te pakken.

Juiste locaties voor winkelen in kringloop

Een belangrijke tip: kies de locaties voor de kringloopwinkels het liefst zorgvuldig uit. Als je in de Randstad woont, is het vaak een beter idee om wat verder het land in te trekken voor een bezoek aan de kringloop. De voornaamste redenen? Hier zijn de kringloopwinkels vaak groter én goedkoper. Zo kun je dus echt pareltjes voor een prikkie scoren. Ga bijvoorbeeld naar Twente, om daar een bezoek te brengen aan de kringloopwinkels. Het kan zomaar zo zijn dat je meer leuks vindt dan je vooraf in gedachten had: een autoambulance huren is daarom een goed idee. Je bent er op die manier zeker van dat je alles mee kunt nemen.

Vervoersmiddel voor tweedehands winkelen

Vervoersmiddel-voor-tweedehands-winkelen

Over het meenemen gesproken: denk dus goed na over je vervoersmiddel als je naar kringloopwinkels gaat. Het openbaar vervoer is meestal niet zo handig. Enerzijds omdat kringloopwinkels soms vrij afgelegen liggen, anderzijds omdat je met de bus of trein niet veel mee kunt nemen. Ga liever met de auto! Al kan een auto ook weer snel vol zijn. Denk daarom dus aan een aanhangwagen, waar veel in past. Ook een aanhanger huren is een goede mogelijkheid, als je op kringloopjacht gaat in het oosten van het land. Of je de wagen nu voor een paar uur of een dagdeel huurt: dat is uiteraard helemaal aan jou om te bepalen.

Oog voor kwaliteit

In de kringloopwinkel is het belangrijk om op de kwaliteit te letten. Er wordt helaas ook flink wat rommel verkocht in deze winkels: het is zaak om hier doorheen te kunnen kijken. Hoe vaker je in kringloopwinkels bent geweest, hoe beter dit lukt. Ga bijvoorbeeld op zoek naar specifieke merken, waarvan je zeker bent dat de kwaliteit in orde is. Let verder op eventuele beschadigingen: van krassen tot missende onderdelen. Wil je elektronica kopen? Je kunt vaak wel even vragen of je een apparaat snel mag testen in de winkel. Dat is uiteraard beter dan er thuis achter komen dat het kapot is.

Kritisch zijn op de prijzen

Nog een laatste tip: wees kritisch op de prijzen in de kringloopwinkel. Uiteraard is het er altijd goedkoper dan in een reguliere winkel waar nieuwe spullen worden verkocht, maar het kan nog altijd zo zijn dat een kringloopwinkel te hoge bedragen vraagt voor de spullen. Met name in stedelijke gebieden is dat dus het geval. Ga liever in nog een andere winkel op zoek naar hetgeen wat je wilt, mogelijk voor een veel kleiner prijsje!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons