Vele huishoudens zijn op zoek naar een extra stukje privacy. Het huis waar je in woont, is van jou, maar je wilt hier ook vrij in kunnen leven. De nieuwsgierige voorbijgangers kijken gemakkelijk door de ramen naar binnen. Door middel van raamfolie kan jij de privacy in jouw woning vergroten. Je kunt, zonder dat iedereen naar binnen kan kijken, lekker je eigen ding doen in huis. Een klein stukje raamfolie kan zorgen voor een grote mate van privacy. Wij adviseren jou om de tijd te nemen wanneer je raamfolie gaat plakken. Het raamfolie wil je het liefst strak en zonder bubbels op de ramen plakken. Door middel van vijf stappen leggen wij jou snel en gemakkelijk uit hoe jij het raamfolie strak op de ramen kunt plakken.

1. Ontvetten maar

Het belangrijkste is om het raam grondig schoon te maken. Vooral het ontvetten is hierbij erg belangrijk. Door middel van een ontvetter maak je jouw raam gemakkelijk vrij van vet. Daarnaast is het ook belangrijk dat het raam goed droog is. De bubbels op het raamfolie worden namelijk gecreƫerd door viezigheid onder het folie.

2. Teken de afmetingen uit

Het raamfolie moet strak op de ramen worden geplaatst. Van tevoren is het goed om te bepalen waar jij het raamfolie exact wilt gaan opplakken. Door middel van een waterpas en een stiftje kan je gemakkelijk een lijn op de ramen zetten. Indien mogelijk is het makkelijkere om de lijnen aan de andere kant van de ruit te zetten. Als het raamfolie aan de ene kant erop zit, kan je de lijnen aan de andere kant gemakkelijk verwijderen. Twijfel jij over de hoogte van jouw raamfolie? Er wordt vaak gekozen voor een stukje van 40 centimeter. Hierbij ligt de onderste lijn op 140 centimeter afstand vanaf de grond en de bovenste lijn op 180 centimeter afstand vanaf de grond. Daarnaast wordt er vaak ook nog een ruimte overgelaten aan de zijkanten. Dit gaat om een ruimte van ongeveer 1 centimeter. Het is een minimale ruimte, maar het zorgt voor een speels effect.

3. Op maat knippen

Raam schoon en lijnen gezet? Dan is het tijd om het raamfolie klaar te gaan maken. Voordat het raamfolie op de ramen wordt geplakt, adviseren wij om het raamfolie op maat te knippen. Het is namelijk lastig om het raamfolie af te snijden of knippen als het al op de ramen is geplakt. 

4. Breng het raamfolie aan

Breng-het-raamfolie-aan

Het is tijd om het raamfolie gaan aan te brengen op de ramen. De beschermlaag kan voor een gedeelte van het raamfolie worden afgehaald. Wij adviseren om te beginnen in de hoek en vervolgens langzaam naar beneden te werken. Door het raam iets vochtig te maken, kan je het raamfolie eenvoudig naar de juiste plek toeschuiven. Zorg ervoor dat het folie exact op de lijnen wordt geplakt. Je hebt de lijnen namelijk niet voor niks getekend.

5. Bijna klaar!

Het raamfolie zit erop en jouw privacy is verhoogd; je bent bijna klaar! Het water en de luchtbellen moeten natuurlijk achter het folie worden weggehaald. Dit kan door middel van een raamwisser of eventueel een pasje. Let goed op dat het raamfolie op de juiste plek blijft zitten en niet gaat verschuiven. Je wilt enkel het water en de luchtbellen verwijderen.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons