Als je badkamer aan vervanging toe is, kun je veel geld besparen door zelf te gaan klussen. Zeker als je een beginnende klusser bent, is het belangrijk om vooraf goed te bedenken wat je van plan hebt, zodat je uiteindelijk een goed resultaat krijgt. Met onze tips helpen we je alvast in de juiste richting. 

Meubilair

Het meubilair in je badkamer is erg belangrijk, dus denk goed na over wat je precies wilt plaatsen. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus kies bijvoorbeeld voor een douchewand met deur zoals deze hier, zodat de douche een rustige en afgewerkte look krijgt. Voor de wasbak is het dan weer belangrijk om na te denken over de grootte en waar je de kraan wilt plaatsen, zodat het niet in de weg staat bij het tandenpoetsen. 

Denk praktisch

Een badkamer moet niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch. Je zult je badkamer geregeld moeten schoonmaken, dus houd bij het aanschaffen van nieuwe badmeubels na over de gebruiksvriendelijkheid. Ook de plaatsing van de verschillende onderdelen is erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld goed na over waar je stopcontacten wilt plaatsen en hoeveel je er nodig hebt. Zorg er daarnaast ook voor dat je elkaar ’s ochtends niet in de weg loopt als je de badkamer met meerdere mensen tegelijk wilt gebruiken. 

Materialen

Bij het kiezen van de perfecte inrichting voor de badkamer is het ook belangrijk om de materiaalkeuze mee te nemen. Een badkamer is een vochtige ruimte en niet alle materialen kunnen hier even goed tegen. Het is dus beter om hier niet op te bezuinigen! Bedenk je dat sommige materialen, bijvoorbeeld hout, moeten acclimatiseren voordat je ze kunt gebruiken. 

Ga voorbereid te werk

Wanneer je voor het eerst een groot klusproject aangaat, kan dat behoorlijk overweldigend zijn en is het dus belangrijk om goed voorbereid te zijn. Maak van tevoren tekeningen van je plannen en houd de checklists van alle taken bij de hand. Zorg er ook voor dat je foto’s maakt tijdens het verbouwen, zodat je beeldmateriaal hebt van de onderdelen die achter een muur verdwijnen. Schakel bij twijfel een deskundige in, zodat je niet met grote problemen komt te zitten. 

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons