De buitenkant van je woning wordt blootgesteld aan weer en wind. Hierdoor hebben de materialen behoorlijk veel te lijden. Het gevolg hiervan is dat je zo nu en dan onderhoud uit moet voeren. Is dit niet je favoriete bezigheid? Dan wil je misschien een onderhoudsvriendelijke woning realiseren. Kunststof kan je hier een handje bij helpen. In deze tekst vertellen wij je hoe dit zit.

Kunststof is weerbestendig

Heeft je woning houten boeiboorden, kozijnen, deuren en/of gevelbekleding? Dan worden deze na verloop van tijd steeds minder mooi. Dit is het gevolg van het weer. Hout verkleurt namelijk als het veelvuldig wordt blootgesteld aan (zon)licht en dat is het geval als je dit materiaal aan de buitenkant van je woning gebruikt. Bovendien kan hout vocht opnemen. Als je het niet goed behandelt, kan het uiteindelijk zelfs gaan rotten. Met kunststof hoef je hier niet bang voor te zijn. Dit materiaal is namelijk weerbestendig, waardoor het niet verkleurt en ook geen vocht opneemt.

Schuren en schilderen is verleden tijd

Zoals je hierboven al kon lezen, is kunststof weerbestendig. Het grote voordeel hiervan is dat het niet nodig is om onderhoud uit te voeren. Kies je voor kunststof in plaats van hout? Dan is schuren en schilderen definitief verleden tijd. Doordat kunststof niet verkleurt en geen vocht opneemt, behoudt dit materiaal zijn uitstraling. Als je voor hout aan de buitenkant van je woning kiest, ben je wel veel tijd kwijt aan onderhoud. Dit materiaal moet je namelijk eens in de zoveel jaar van een nieuw likje verf voorzien. Bovendien moet je het behandelen tegen vocht, zodat de kans op rotten verkleint.

Schoonmaken is voldoende

Kies je voor kunststof in plaats van hout aan de buitenkant van je woning? Dan hoef je in principe geen onderhoud uit te voeren. Toch blijft dit materiaal niet altijd even mooi. Zo kan er bijvoorbeeld zand, stof en rommel achterblijven op kunststof gevelbekleding. Hierdoor kan het materiaal een vieze uitstraling krijgen. In dat geval is het aan te raden om kunststof schoon te maken. Hiervoor heb je voldoende aan een emmer met warm water en een zachte spons of doek. Gebruik overigens nooit een hogedrukspuit, want door de kracht van de waterstraal kunnen er krassen in het kunststof komen.

Kunststof heeft een lange levensduur

Als je puur naar de prijs kijkt, gaat je voorkeur misschien niet direct uit naar kunststof. Dit materiaal is namelijk duurder in de aanschaf dan hout. Toch moet jij je niet te veel door de prijs laten leiden. Kunststof is weliswaar duurder dan hout, maar gaat ook langer mee. Doordat kunststof langer meegaat, hoef je het minder snel te vervangen. Op de lange termijn bespaar je dan ook geld door voor dit materiaal te kiezen. Naast geld bespaar je ook tijd, want je hoeft kunststof minder snel te vervangen.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons