Een nieuwe vensterbank geeft de woonkamer direct een geheel nieuwe uitstraling. Is jouw woning dus wel toe aan een flinke make-over en ben je van plan om hierbij ook de vensterbanken aan te pakken? Dan is dit een slimme manier om snel en effectief een andere sfeer te creëren. Maar hier komt wel wat bij kijken. 

Door de jaren heen is het aanbod van vensterbanken namelijk flink toegenomen. Er is niet alleen ongelooflijk veel keus op het gebied van materiaal, maar ze zijn ook nog eens in allerlei verschillende soorten en maten verkrijgbaar. De populairste materialen van dit moment zijn composiet en natuursteen. Voordat je een vensterbank op maat van NATUURSTEENvakman.nl laat maken, is het allereerst belangrijk om te weten wat je precies nodig hebt. Maar waar kies je voor? Welk materiaal is het meest geschikt en welke aandachtspunten zijn verder nog van belang? In dit artikel vind je alles wat je moet weten om de juiste beslissing te maken. 

Voordelen van natuursteen 

Composiet wordt momenteel het vaakst verkocht. Dat betekent echter niet dat natuursteen van minder goede kwaliteit is. Integendeel zelfs. Vensterbanken van natuursteen bieden ongelooflijk veel voordelen. Een van de grootste voordelen is toch wel dat ze esthetisch erg aantrekkelijk zijn. Er gaat niets boven de unieke uitstraling van natuursteen. Elk product is uniek. De unieke tekeningen, accenten en kleur zorgen direct voor meer leven in de woning. Het is een echt natuurproduct dat het beste in jouw woning naar boven haalt. 

Nog een groot voordeel van natuursteen is dat het een ongelooflijk sterk materiaal is. Door de enorme kracht van het materiaal zal er veel minder snel schade ontstaan. Handig met jonge kinderen of wanneer de vensterbank intensief gebruikt wordt. 

Waarom voor composiet kiezen? 

Maar waarom is composiet momenteel dan toch de populairste keuze als we kijken naar alle voordelen van natuursteen? Hier is in elk geval één duidelijke reden voor te geven: composiet is namelijk duidelijk goedkoper. Als je over een kleiner budget beschikt en toch hoogwaardig materiaal in huis wilt gebruiken, dan is composiet een uitstekend alternatief. Kies je dus voor een vensterbank zwart bij NATUURSTEENvakman? Bekijk dan de verschillende mogelijkheden en zet de voor- en nadelen van zowel natuursteen als composiet op een rij. Dit is vooral een kwestie van smaak en persoonlijke voorkeur. Ook budget speelt een belangrijke rol. 

Andere aandachtspunten

Andere aandachtspunten

Waar let je verder op bij de aanschaf van een nieuwe vensterbank? 

Op de eerste plaats is het belangrijk dat de vensterbank goed aansluit. Meet daarom eerst de oude vensterbank zorgvuldig op. Meten is weten. Laat je goed informeren over de verschillende mogelijkheden en onderzoek welk materiaal en welke uitstraling het beste bij jouw woning past. Onderschat de waarde van een goede vensterbank niet. Dit kan een enorm verschil maken in de sfeer van de gehele woning. 

Over het algemeen kan een nieuwe vensterbank geheel zelf worden geplaatst. Dit klusje is door de meeste handige doe-het-zelvers zo geklaard. Lukt het toch niet? Schakel dan iemand uit je omgeving in of ga toch voor een vakman. Dan weet je zeker dat het op de juiste manier wordt gedaan.  

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons