Een stukje tuin om je huis heen is iets om erg blij mee te zijn. Wat is er fijner dan genieten van het mooie weer in je eigen tuin? Het kan alleen best lastig zijn om je tuin zo in te richten dat je er optimaal van kunt genieten. Het inrichten van een tuin is een groot project waarbij je veel keuzes moet maken. Iedereen heeft zijn eigen smaak en daarom zal iedereen ook andere keuzes maken voor zijn tuin. Sommige dingen zijn echter een waardevolle toevoeging aan elke tuin. In deze blog een aantal van deze musthaves, die je tuin zeker een upgrade zullen geven! 

Een tuinbankje

Omdat de tuin een plaats is waar je in de zomer veel tijd doorbrengt, is het belangrijk om goede zitplaatsen te creëren in je tuin. Een houten tuinbankje is erg geschikt hiervoor, en zal ook in elke tuin passen. Het aanschaffen van een tuinbank heeft veel voordelen, en daarom is een tuinbank een echte musthave voor je tuin. Zo geeft een tuinbank een sfeervolle uitstraling doordat hij van hout is gemaakt. Hout is een materiaal wat goed bij de rest van een tuin past en een natuurlijke look creëert. Een ander voordeel van een houten tuinbank is dat de tuinbank goed voor het milieu is en lang meegaat. Let erop dat het tuinbankje een FSC-keurmerk heeft, dit geeft aan dat het hout uit verantwoord gekapte bossen komt. Omdat de tuinbank van hout is, kun je hem ook gemakkelijk in elke kleur verven. Hierdoor past de tuinbank in elke tuin. Een andere manier om je tuinbank bij de rest van je tuin te laten passen is door de aankleding. Door leuke gekleurde kussentjes en een kleed voor de koudere avonden maak je de tuinbank helemaal af. Kijk voor meer inspiratie eens bij de uitgebreide tuinbank collectie van Fonteyn!

Een tuinbankje

Warmte

Zelfs op de mooiste zomeravonden wordt het op een gegeven moment wat kouder. Dan is het heerlijk om een extra warmtebron in je tuin te hebben. Er zijn verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Een old-fashioned vuurtje is natuurlijk erg gezellig en knus. Gelukkig is het niet nodig om een kampvuur te stoken, maar kan dit tegenwoordig ook op betere manieren. Denk bijvoorbeeld aan een vuurschaal, vuurkorf of vuurtafel. Dit zorgt voor een knisperend vuurtje maar voorkomt vuurschade aan je tegels of grasveld. Ben je niet zo van de vuurtjes? Dan is een terrasheater een uitkomst. Terrasheaters werken op gas en verwarmen daarmee de verwarming heaters. Dit zorgt voor een aangename en constante temperatuur waar geen vuur aan te pas komt. 

Een overkapping

Het aanbrengen van een overkapping in je tuin is iets waar je geen spijt van kunt krijgen. Een overkapping is ideaal om schaduw te creëren in je tuin. Ook is een overkapping erg sfeervol om ‘s avonds onder te zitten. Er zijn verschillende soorten overkappingen. De meest voorkomende soort overkapping is in de vorm van een veranda. Een meer betaalbare versie van een overkapping is een pergola. Een pergola is een constructie van palen waar je planten kunt laten groeien. Dit heeft als voordeel dat je naast een overkapping ook meer groen in je tuin aanbrengt. Als je snel voor schaduw wilt kiezen is een schaduwdoek ook ideaal. Een nadeel van een schaduwdoek is dat je het doek wel steeds moet bevestigen en weer verwijderen, al gaat dit wel gemakkelijk. Er zijn dus verschillende opties voor een overkapping in je tuin, maar als een overkapping niet handig uitkomt is een parasol ook ideaal om toch schaduw in je tuin aan te brengen. 

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons