Je nieuwe badkamer moet natuurlijk volledig bij je passen. Vaak wil je dan dat het een unieke ruimte wordt. Door mozaïek toe te voegen creëer je eenvoudig een uniek en speels effect. Wil je meer weten over mozaïek in de badkamer? Lees dan snel verder!

Wat is mozaïek?

Mozaïek is een figuur dat gemaakt wordt met kleine gekleurde steentjes en worden in een wand of vloer gemetseld. Het kan gebruikt worden als kunstvorm, maar je ziet het dus ook regelmatig in toiletten en badkamers. Deze kleine tegeltjes zijn in alle kleuren beschikbaar. Je kunt ze los kopen, maar zijn vaak ook als matje te koop. Matjes zijn eenvoudiger en makkelijker aan te brengen dan losse steentjes.

Verschillende soorten mozaïek

Er zijn verschillende soorten mozaïek die je kunt gebruiken voor de badkamer. We bieden bij Sani4All drie soorten aan:

  1. Keramisch mozaïek: keramisch mozaïek is in alle vormen en kleuren verkrijgbaar, deze keuze is dan ook erg breed. Daarnaast hoeft keramisch mozaïek niet glad te zijn, maar kan het ook voorzien zijn van een reliëf of een 3D-effect.
  2. Natuursteen mozaïek: deze soort heeft een natuurlijke en landelijke uitstraling. Het is in verschillende vormen en maten te krijgen, zoals rond of langwerpig.
  3. Glas mozaïek: dit is de meest bekende vorm van mozaïek. Dit is het glanzende vierkante steentje waar vaak voor wordt gekozen.
Verschillende soorten mozaïek

Toepassen in de badkamer

Je kunt mozaïek op verschillende manieren toepassen in je badkamer. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een volledige wand of vloer te bekleden met mozaïek, maar we snappen ook dat dit te druk kan worden. Zo kun je bijvoorbeeld ook een nis of een deel van een wand bekleden met mozaïek. Een andere, meer bijzondere, mogelijkheid is om een strook mozaïek toe te voegen aan andere wand- of vloertegels. Zo heb je toch het speelse effect van mozaïek, zonder dat het te druk wordt.

Verschillende badkamerstijlen

Mozaïek kun je in verschillende badkamerstijlen toepassen. Zo kun je bijvoorbeeld voor mozaïek in een roze kleur kiezen als je een klassieke badkamer wil creëren. Maar wil je liever een luxe badkamer? Breng dan mozaïek aan in een nis en combineer dit met lichte tegels en goudkleurige kranen. Stijlen waar je niet snel mozaïek in terug zal zien komen zijn een moderne badkamer of een tijdloze badkamer. Deze stijlen kenmerken zich beide door de rust en eenheid. Mozaïek zorgt al snel voor een wat drukker en speelser geheel.

Persoonlijk advies

Ben je op zoek naar een badkamer met mozaïek en zou je hier graag advies over willen? Maak dan een afspraak bij een van onze winkels. Daar staan onze deskundige adviseurs voor je klaar. We beginnen bij Sani4All altijd met een korte kennismaking, waarbij we je wensen en behoeften in kaart brengen. Op basis daarvan voorzien we je van een deskundig en onafhankelijk advies. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer met mozaïek.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons