Mobiliteitsproblemen kunnen om verschillende redenen voorkomen. Denk hierbij aan ouderdom, bot- of spieraandoeningen, ziekte, handicap of blessure. Wanneer iemand minder mobiel is of wordt, moet de levenskwaliteit behouden worden. Dit kan op verschillende manieren worden gewaarborgd. Specialisten als meubelzorg.nl dragen hun steentje hieraan bij. Daarnaast zijn bepaalde therapieën en gadgets aan te raden. In dit artikel gaan we dieper op deze drie onderwerpen in. 

Kies de juiste meubels

Ons huis staat er vol mee, meubels. Wanneer iemand mobiliteitsproblemen heeft is het enorm belangrijk om de juiste tafels, stoelen en banken te kopen. Meubels kunnen een grote bijdrage hebben aan het verbeteren van de levenskwaliteit. Als voorbeeld gebruiken we de sta-op-stoelen van Meubelzorg. Heb je bijvoorbeeld moeite met het gaan zitten of opstaan (of beide)? Dan biedt een elektrische sta-op-stoel de ergonomische oplossing. Ook meubelverhogers kunnen helpen. Zo hoef je minder vaak te bukken om iets te pakken of wanneer je gaat zitten. 

Ergotherapie

Ergotherapie

Deze vorm van therapie dient niet te worden verward met fysiotherapie. De laatstgenoemde richt zich op het opbouwen van spierkracht en conditie. Ergotherapie richt zich hier minder op. Hier is het vooral belangrijk dat mensen worden geholpen met het verbeteren in het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, zoals het zetten van een kop thee of het zichzelf aankleden. Ergotherapie kan erg de zelfstandigheid en daarmee de levenskwaliteit enorm verbeteren. Samen met de therapeut wordt bepaald welke behandeling nodig is. We hebben hier uiteraard over menselijke hulp, maar gadgets kunnen de levenskwaliteit ook verhogen!

Slimme thuisapparatuur

Smart-home apparatuur zal de levenskwaliteit van iemand met mobiliteitsproblemen zeer verhogen. Denk bijvoorbeeld aan spraakbesturing. Alexa of Siri kan simpele taken uitvoeren waardoor jij je niet hoeft te verplaatsen. Door het uitspreken van “Alexa, bel alsjeblieft mijn dochter”, hoef je niet op te staan. Dit kan erg prettig zijn. Ook kun je met slimme gadgets het licht, de sloten en de temperatuur bepalen. Zo hoef je niet op te staan om de kachel aan te zetten. Lig je ‘s avonds in bed en twijfel je of de deur van het slot is? Met een app kun je dit gemakkelijk controleren zonder je te verplaatsen. 

Samenvattend, het is van groot belang om de levenskwaliteit van mensen met mobiliteitsproblemen zo hoog mogelijk te houden. Dit kan door middel van meubels, slimme apparatuur in huis en ergotherapie. Waarom zou je iets moeilijk maken als het ook makkelijk kan?

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons