Thuis sporten werd al wel gedaan, maar tijdens de coronacrisis is dit in rap tempo toegenomen. Dit moest ook wel, omdat sportscholen noodgedwongen de deuren moesten sluiten. Om toch de nodige krachttraining te blijven doen, gingen veel mensen thuis aan de slag. Hoewel je thuis het gemak van de sportschool niet hebt, kun je heel effectieve workouts samenstellen. Als je ook onder je eigen dak wilt fitnessen, zijn dit de fitness artikelen die je nodig hebt.

Barbell

Een barbell wordt ook wel een halterstang genoemd. Barbells worden onder meer gebruikt tijdens het gewichtheffen op de Olympische Spelen. Je kunt diverse halterschijven gebruiken om de barbell zwaarder te maken.

Met deze fitnessaccessoire kun je talloze oefeningen doen. Squats bijvoorbeeld, die goed zijn voor je benen en billen. Een deadlift is eveneens een goede oefening, en natuurlijk het gewichtheffen zelf. Met een goede barbell kun je een total body workout doen.

Cardioapparaat

Bij krachttraining denk je, terecht, niet meteen aan een cardioapparaat. En hoewel ze voor de pure krachttraining niet gebruikt worden, zijn hometrainers, crosstrainers en loopbanden perfect om je warming-up te doen.

Een goede warming-up is erg belangrijk. Als je met koude spieren zware krachttraining gaat doen, is de kans groot dat je blessures oploopt. Daarnaast bouw je conditie op. En met een crosstrainer gebruik je zowat elke spier van je lichaam. Waardoor dit ook voor de spieropbouw een zeer geschikt apparaat is.

Kettlebell

Kettlebell

Een kettlebell is een zware ronde bal met een hengsel eraan. Ze zijn in allerlei gewichten te bestellen, van 1 kilo tot een stuk of 30. Wat voor barbells geldt, is ook voor de kettlebell het geval; je kunt er vele oefeningen mee doen.

De zeer populaire squats bijvoorbeeld. Een kettlebell kun je aan het hengsel vastpakken, of met beide handen onder de bal. De meest bekende oefening is het zwaaien. Je gaat wijdbeens staan en zwaait de kettlebell van tussen je benen tot ooghoogte. Waarschuw wel je huisgenoten even voordat je dit gaat doen. Een zwaaiende kettlebell komt best hard aan.

Krachtstation

Als je kijkt naar het beste fitnesstoestel voor thuis, dan is dat een krachtstation. Hierin zit namelijk alles dat je nodig hebt om een complete workout te doen. Een krachtstation kun je zien als een kleine sportschool. Met elke unit kun je andere oefeningen doen. Iedere spiergroep komt zodoende aan bod.

Een nadeel van een krachtstation is de prijs. Die is erg hoog. Daarom is het voor de meeste mensen realistischer om losse accessoires te bestellen.

Fitnessbank

Voordat je na je welverdiende douche op de bank ploft, kun je jezelf afmatten op een fitnessbank. Hierop kun je zowel met gewichten trainen als met je eigen lichaamsgewicht. Er zijn veel varianten beschikbaar. Banken waar haltersteunen aan vastzitten, kun je gebruiken om een bench press te doen. Een fitnessbank is dermate veelzijdig dat je alle spiergroepen kunt trainen.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons