Ben je toe aan meer woonruimte, maar wil je niet verhuizen naar een ander huis? Of wil je misschien alleen meer licht en ruimte creëren? Het kan allemaal! Er zijn verschillende manieren waarop je je woonoppervlak en de lichtinval kunt uitbreiden, zonder hele grote verbouwingen. Hieronder vind je tips om meer vierkante meters aan woonoppervlak te creëren. Zo kun je nog meer genieten van je woning!

Optimaliseer de inrichting van je woning

Vaak wordt er bij het inrichten van een huis niet optimaal gebruik gemaakt van de aanwezige ruimte. Plaats meubels slim in de ruimte en neem bijvoorbeeld multifunctionele meubelstukken zoals een slaapbank of opbergkist. Door de ruimte optimaal te benutten kun je al snel 25% meer woonoppervlak creëren.

Maak gebruik van lichtinval

Voldoende daglicht zorgt ervoor dat een ruimte groter lijkt. Maak gebruik van grote raampartijen of schuifpuien om meer zonlicht in huis te krijgen. Eventueel kun je ook gebruik maken van spiegels om een ruimte optisch te vergroten. Kies indien mogelijk voor een lichtstraat in een overkapping. Dit zorgt voor meer vierkante meters én meer lichtinval.

Breid uit met een aanbouw

Wil je meer vierkante meters op de begane grond? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een aanbouw. Met een aanbouw vergroot je niet alleen de leefruimte, maar vaak ook de waarde van je woning. Het is wel belangrijk om te kijken naar de vergunningplicht en of er genoeg ruimte is op je kavel.

Maak een extra verdieping

Maak een extra verdieping

Heb je een plat dak? Dan kun je overwegen om een extra etage te bouwen. Dit kan bijvoorbeeld een extra slaapkamer of een werkkamer zijn. Plaats een trap naar boven en de bovenste verdieping wordt toegankelijk. Houd er wel rekening mee dat het bouwen van een extra verdieping meer kosten met zich meebrengt.

Betrek je schuur of garage bij het huis

Heb jij ook zo’n heerlijk rommelhok in de vorm van een schuur of garage aan je huis staan? Betrek deze bij je huis en creëer zo extra vierkante meters aan woonoppervlak. En het fijne is, je hebt helemaal niet zoveel nodig om van je schuur of garage een volwaardige kamer te maken. Een beetje verf, wat meubels en voilà! Je hebt er een prachtige ruimte bij in huis.

Kortom, er zijn veel manieren om meer vierkante meters aan woonoppervlak te creëren zonder direct te hoeven verhuizen. Denk na over hoe jij de ruimte nu gebruikt en waar je meer woonoppervlak zou kunnen gebruiken. Wees creatief en kijk naar de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie. Met deze tips creëer jij binnen no-time meer woonoppervlak en geniet je nog meer van je woning. Veel succes!

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons