Het is nu nog geen weertje om buiten te zitten, maar je kunt de tuin wel alvast voorbereiden op de warmere dagen. Het is toch heerlijk als je dit voorjaar direct kunt genieten van een gezellig zitje? Daarom lees je in dit artikel diverse tips om zelf een comfortabele loungehoek in de tuin te creëren. Laat de lente maar weer komen!

Plek van de loungehoek

Denk voordat je begint goed na over de plek. Als je een vrij grote tuin hebt, is het soms mooier om achterin een zitje te maken in plaats van direct tegen het huis. Kijk wat de mogelijkheden zijn en laat je eventueel professioneel adviseren. Het is hoe dan ook mooi om een terrasoverkapping toe te voegen. Deze kun je als handige klusser gemakkelijk zelf bouwen.

Juiste basis voor het terras

De ondergrond van het terras heeft veel invloed op de uitstraling van de loungehoek. Wil je een strakke en moderne look creëren? Dan zijn grote, grijze terrastegels een mooie optie. Wanneer je de tuin juist wat meer warmte wil meegeven, zijn houten vlonders of keramische houtlook tegels een goede aankoop. Houd er rekening mee dat ieder materiaal weer ander onderhoud nodig heeft.

Aandacht voor bloemen en planten

Veel mensen besteden pas aandacht aan het groen zodra de loungehoek bijna af is. Het is juist slimmer om van tevoren al een plan te maken. Zo kun je het formaat van de loungeset, de opstelling en de vorm van het terras er op aanpassen. Als je bijvoorbeeld veel grote planten en bomen wil gebruiken, moet je een randje met aarde vrij laten rondom de overkapping. Moet de loungehoek juist zo onderhoudsvriendelijk mogelijk blijven? Dan kun je gerust een extra groot terras neerleggen en het zitje opfleuren met kunstbloemen en planten. Zet het kunstgroen in een mooie pot zodat het nét echt lijkt.

Loungeset als blikvanger

Loungeset als blikvanger

De loungeset vormt het middelpunt van de loungehoek. Kies daarom een set uit die perfect aansluit op jouw stijl en wensen. Momenteel zijn extra grote loungebanken met bijpassende hockers heel populair. Voor kleine tuinen, dakterrassen en balkons zijn er ook compacte loungesets verkrijgbaar. Zo geniet je van comfort en maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

Buitenkleed voor huiselijke sfeer

Een goede loungehoek is een verlengstuk van de woonkamer. Voeg daarom een huiselijke touch toe met behulp van een buitenkleed. Dit kleed is weersbestendig en kun je altijd buiten laten liggen. Gezellige LED kaarsjes en sierkussens maken de zithoek compleet.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons