Je weet het misschien maar al te goed. Efficiëntie is van cruciaal belang bij het uitvoeren van tal van klussen. Of het nu gaat om kleine doe-het-zelf-projecten in huis. Of juist om de grotere bouwprojecten. Een van de sleutels tot het verbeteren van de efficiëntie? Dat is het hebben van georganiseerde en doordachte opbergoplossingen in de werkplaats. Want door je gereedschap en materialen op de juiste manier op te bergen, kun je niet alleen erg veel tijd besparen. Je kunt ook nog eens je werkruimte tot in detail optimaliseren. Kom je hier maar al te graag wat meer over te weten? In dit blog lees je enkele handige opbergoplossingen om je kluswerk net even wat efficiënter te maken.

Spullen kun je beter opbergen in een organizer aan de wand

Heb je al eens een keer overwogen om een wandorganizer te kopen voor de werkplaats? Dit is ideaal voor het opbergen van veel gebruikte gereedschappen en accessoires. Je kunt daarbij denken aan schroevendraaiers, tangen en hamers. Deze organizers kunnen snel worden gemonteerd aan de muur van je werkruimte. En hierdoor heb je erg gemakkelijk toegang tot je gereedschap terwijl je tegelijkertijd ruimte bespaart op je werkbank of vloer.

Heb je al nagedacht over het kopen van de nodige kastruimte voor je werkplaats?

Ladekasten en gereedschapskisten, zoals een handige werkplaatskast, zijn perfect voor het opbergen van kleinere gereedschappen. Hierbij kun je denken aan: 

  • Schroeven
  • Spijkers
  • Moeren
  • Bouten. 

De kasten helpen je om georganiseerd te blijven en je kunt tal van materialen gemakkelijk terugvinden wanneer je ze nodig hebt. Bovendien zijn veel ladekasten en gereedschapskisten voorzien van lades met losse delen. Het grootste voordeel daarvan? Op deze manier kun je je gereedschap netjes ordenen en categoriseren. En op het einde van een lange werkdag? Dan berg je de meest waardevolle spullen veilig op in een paar lockers in de werkplaats. 

Kleine spullen geef je een vaste plek in handige opbergbakken

Opbergbakken bij jou in de werkplaats zijn ideaal voor het opbergen van kleinere materialen en gereedschappen die je regelmatig gebruikt tijdens je kluswerk. Deze bakken zijn draagbaar en daardoor erg gemakkelijk te verplaatsen. En hierdoor kun je ze ook erg makkelijk meenemen naar verschillende werklocaties of projecten. Bovendien kun je opbergbakken labelen, zodat je snel kunt vinden wat je nodig hebt. Voor welke investeringen voor in de werkplaats kies jij op korte termijn?

Bonustip: plaats label op de verschillende opbergbakken. Je vindt hiermee nog sneller het gewenste gereedschap. Of de andere hulpmiddelen die je tijdens je klus nodig hebt.

Kleine spullen geef je een vaste plek in handige opbergbakken

Gebruik een zogeheten pegboard

Een pegboard aan de muur is een klassieke en flexibele manier om gereedschap op te bergen. Je kunt haken, plankjes en houders toevoegen om gereedschappen en accessoires georganiseerd en binnen handbereik te houden.

Gebruik handige magnetische gereedschapsstrips

Bevestig magnetische strips aan de muur om metalen gereedschappen zoals schroevendraaiers, tangen en sleutels op te hangen. Dit houdt ze niet alleen geordend, maar ook makkelijk toegankelijk.

Kies voor handige ophangsystemen

Maak specifieke houders of planken voor elektrisch gereedschap zoals boormachines, zagen en schuurmachines. Zo bescherm je ze tegen beschadigingen en houd je de werkplaats netjes.

Overweeg een gereedschapswagen

Een gereedschapswagen met wielen is handig voor het opbergen van gereedschap dat je vaak gebruikt en makkelijk wilt verplaatsen. Kies een model met meerdere laden en compartimenten.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons