Het creëren van een luxueuze woonkamer is één ding. Deze kan namelijk enorm veel elegantie uitstralen, zonder ook maar een klein beetje persoonlijk aan te voelen. En ook jij wil geen hoogwaardige leefruimte die ongezellig is, toch? Bovendien is een meubelstuk niet per se stijlvol omdat het een hoog kostenplaatje heeft. Maar hoe creëer je dan wel een woonkamer die luxe combineert met de juiste sfeer? Volgende originele ideeën helpen je op weg. 

1. Wandbekleding met textuur

Verrijk je woonkamer met wandbekleding die een textuur bevat om een gelaagde en luxe uitstraling te creëren. Overweeg materialen zoals stoffen wandpanelen, decoratieve houten wandbekleding of zelfs driedimensionale tegels die een extra dimensie aan de ruimte toevoegen. Dit soort bekleding draagt hoe dan ook bij aan een luxueus gevoel want geef toe, het is alvast minder saai dan neutraal behangpapier. 

2. Eclectische mix van patronen 

Wie luxe wil integreren in zijn of haar interieur, mag best wat experimenteren met het combineren van verschillende stijlen. Combineer diverse patronen zoals strepen, bloemen, geometrische vormen en dierenprints op stoffering, kussens en tapijten. Een kussen met bloemenprint past dus gerust in een zetel die op een tapijt met zebraprint staat. Zorg er wel voor dat de kleuren in de patronen elkaar aanvullen voor een harmonieuze uitstraling. 

3. Statement plafond 

Statement plafond

Geef je woonkamer een onverwachte twist door het plafond te transformeren tot een artistiek statement. Overweeg het schilderen van het plafond met een gedurfde kleur of een opvallend patroon dat de aandacht omhoog trekt. Voeg decoratieve plafondtegels, houten balken of zelfs een geschilderd kunstwerk toe om een dramatisch effect te creëren. Dit originele element zal de woonkamer een verrassend, maar luxe karakter geven.

4. Opvallende meubelstukken 

Laat je woonkamer opvallen door te investeren in statement meubelstukken. Denk aan een chique, asymmetrische bank met gedurfde lijnen, een uniek gevormde bijzettafel met ingewikkeld houtsnijwerk, of zelfs een met de hand beschilderde console. Deze originele elementen voegen persoonlijkheid en extravagantie toe aan de ruimte. Combineer daarom met neutrale glasgordijnen, anders loop je het risico dat de uitstraling te chaotisch wordt. 

5. Interieurbeplanting en verticale tuinen

Breng de natuur binnen, en voeg een vleugje luxe toe door interieurbeplanting en verticale tuinen te integreren. Creëer een groen oasegevoel door grote planten in elegante potten te plaatsen. Daarnaast kan je verticale tuinen bevestigen aan lege muren. Voorzie ook gordijnen op maat zodat je makkelijk de hoeveelheid zonlicht kan regelen en het groen in huis kan onderhouden. 

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons