Wil je meer sfeer in de tuin brengen? Hang dan één of meerdere lichtsnoeren op! Met een lichtslinger voor buiten creëer je direct een knusse en bijna sprookjesachtiger sfeer. Ontzettend leuk voor een tuinfeestje, maar ook een gezellige toevoeging voor het terras waar je iedere avond zit. In dit artikel delen we een aantal tips voor het ophangen van een lichtsnoer in je eigen tuin.

Lengte van de lichtslinger

Wanneer je een lichtsnoer aanschaft, moet je goed letten op de lengte. Het aantal lampen zegt namelijk niets over de grootte van het snoer zelf. Houd rekening met het formaat van jouw tuin en denk alvast na over de plek. Bij twijfel kun je beter een te lang lichtsnoer dan een te kort snoer aanschaffen. Het is mooi als het snoer niet te strak wordt gespannen en op een natuurlijk manier wordt gedrapeerd.

Waterdichte verlichting

Er zijn zowel lichtslingers voor buiten als voor binnen. Wanneer je de verlichting in je tuin wil gebruiken, moet je wel de waterdichte variant kiezen. Controleer ook of de stekker een waterdichte afdekking heeft om waterschade en andere problemen te voorkomen.

Lichtsnoer op stroom of zonne-energie?

Wil je een standaard lichtslinger aanschaffen die werkt op stroom of wil je een slinger op zonne-energie? Solar lichtsnoeren hebben een aantal fijne voordelen. Zo is het energiezuinig en veel flexibeler in gebruik. Je kunt het snoer op iedere gewenste plek ophangen. Het bijgeleverde zonnepaneel prik je namelijk gewoon ergens in de grond. Bij een lichtslinger met een elektriciteitskabel moet je altijd rekening houden met de plek van het stopcontact. Ook is er kans op kortsluiting als er water bij de stekker komt. Een solar lichtsnoer is duurzamer, veiliger en eenvoudiger in gebruik. Je kunt diverse soorten online bestellen via Solarlampkoning.be.

Geen knik in het snoer

Het is belangrijk om het lichtsnoer op te hangen zonder scherpe hoeken. Hierdoor kan er namelijk een knik in het snoer ontstaan en loop je het risico dat de lampjes niet goed meer werken. Maak de bochten dus ruim en klem het snoer niet te hard vast. Hang het ook niet op aan scherpe voorwerpen zoals een spijker of punaise.

Mooiste plek in de tuin

Kies een plek in de tuin waar de lampjes het beste tot hun recht komen. Het is vaak mooi om diepte te creëren en op een speelse manier te draperen. Bij beperkte ruimte kun je een lichtslinger ook aan de schutting of in een boom hangen.

Heb jij wel eens een lichtsnoer opgehangen in je tuin?

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons