Steeds vaker gaan we in ons eigen huis klussen in plaats van het inhuren van een klusjesman. Om geld te besparen gaan steeds meer mensen zelf hun badkamer of slaapkamer verbouwen. Als doe-het-zelver weet je dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Zelfs al volg je de instructies en ben je extra voorzichtig. Het kan alsnog fout gaan. Bijvoorbeeld doordat het product dat je gebruikt defect is. Stel je voor dat je een hamer gebruikt om iets op te hangen, maar de hamer gaat stuk omdat het niet goed gemaakt is. Of je staat op een ladder die defect is en je valt daardoor. Als je hierdoor schade oploopt, kun je de producent aansprakelijk stellen. Wil je weten hoe dat in zijn werk gaat? Lees dan verder.

De producent aansprakelijk stellen

Als je een product koopt, verwacht je natuurlijk dat het werkt. Als het product echter defect is en je daardoor letselschade oploopt, dan kun je de producent aansprakelijk stellen. Volgens de wet Productaansprakelijkheid is de producent aansprakelijk voor het gebrek aan het product. Een product is gebrekkig als het niet werkt zoals je als consument verwacht en daarmee je veiligheid in gevaar brengt. Je moet wel kunnen aantonen dat de schade die je hebt opgelopen door een gebrekkig product komt. Dit kan soms best lastig zijn om aan te tonen. Daarom kun je hulp inschakelen van letselschade juristen, zoals een jurist van Drost letselschade.

Hulp bij het aansprakelijk stellen

Je kunt dus de hulp inschakelen van een letselschade jurist om de producent van het product aansprakelijk te stellen. Je moet echter wel opletten bij het inschakelen van een jurist die werkt op basis van letselschade no cure no pay. Bij no cure no pay betaal je de jurist een percentage van de schadevergoeding. Dit is alleen als de jurist erin slaagt om de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Vaak gaat het dan om 15% tot 25% van de vergoeding. In de wet staat echter dat de kosten voor de jurist betaald worden door de tegenpartij of de verzekeraar. Het is dus niet nodig om je jurist nog een bedrag van de vergoeding te betalen.

Hoe gaat een letselschade jurist te werk?

De letselschade jurist zal eerst de situatie volledig doornemen om te controleren of je in aanmerking komt voor schadevergoeding. De letselschade jurist zal je helpen met het achterhalen wie de producent of importeur is, zodat degene aansprakelijk gesteld kan worden. Vervolgens zal de jurist de producent aansprakelijk stellen. Vaak gaat de jurist dan met de verzekeraar in gesprek om de situatie door te spreken en te onderhandelen over de vergoeding. De producent wordt daarna aansprakelijk gesteld en je zult de vergoeding ontvangen.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons