Denk je aan het vervangen van je vloer en wil je dat als echte doe-het-zelver allemaal zelf regelen? Kies dan voor een onderhoudsarme en veelzijdige vloer in de  vorm van een laminaat vloer.

De voordelen van een laminaatvloer

Ga je binnenkort je vloer vervangen? Kies dan als nieuwe vloer voor een laminaatvloer. Een degelijke vloer biedt namelijk vele voordelen. In dit artikel behandelen we die.

Onderhoudsarm, veelzijdig en makkelijk te leggen

De twee meest genoemde voordelen van een laminaatvloer die je hoort van mensen die er al een hebben aangeschaft is de veelzijdigheid en het onderhoudsarme karakter van een laminaatvloer. Wat voor jou als handige klusser ook een groot voordeel is: Een laminaatvloer is ook vrij gemakkelijk zelf te leggen.

Gemakkelijk zelf leggen

Om maar met het laatste te beginnen: als je kiest voor het zogenaamde kliklaminaat dan is de vloer gemakkelijk zelf te leggen omdat de planken of tegels gemakkelijk in elkaar klikken.  Daardoor is het niet nodig om een professionele vloerenlegger, die je bij de meeste natuurstenen of houten vloeren wel nodig hebt, in te huren. En daarmee bespaar je een hoop geld. Vergeet echter niet om ook de ondervloer voor laminaat geschikt te maken. Anders gaat de laminaatvloer gemakkelijk bobbelen.

Gemakkelijk zelf leggen

Duurzaam, onderhoudsarm en gunstig geprijsd

Vaak wordt een laminaatvloer gekozen als alternatief voor een houten vloer, omdat laminaat een stuk goedkoper is dan hout en bovendien een houten vloer minder makkelijk zelf te leggen is. Met een houtendessin kun je bovendien evengoed de uitstraling van een houten vloer creëren. Daar komt nog eens bij dat een laminaatvloer, in tegenstelling tot een houten vloer, niet periodiek hoeft te worden behandeld om kleur en het motief te behouden.

Ook is een laminaatvloer zeer gemakkelijk schoon te houden. Een dweil en stofzuiger is alles wat je nodig hebt. En dankzij de coating die op het laminaat is aangebracht is de vloer krasbestendig en kleurvast. Weinig kans dus op verkleuring als gevolg van daglicht.

Oneindige keuze in dessins en kleuren

Een ander belangrijk groot voordeel van laminaat is de veelzijdigheid. Er zijn zoveel kleurstellingen en dessins beschikbaar dat je er echt alle kanten mee op kan. Hierdoor passen laminaatvloeren in werkelijk alle woonstijlen en bij elke inrichting. Zo kom je bijvoorbeeld veel hout nabootsingen tegen waar je zelfs nerven en noesten in het patroon ziet. Daarnaast zijn er vele opties met watervast laminaat. Die zijn vooral geschikt om te leggen in vochtige ruimtes, zoals de keuken of de badkamer.

Laminaatvloer kopen

Heb je genoeg argumenten gehoord en wil je nu laminaat kopen? Ga dan naar de website of winkel van Afium. Daar vind je een zeer ruime assortiment aan laminaatvloeren. Van tegels tot planken en in vele dessins. Je kunt je bestelling laten bezorgen in heel Nederland en België of zelf ophalen bij het magazijn, dat 5 dagen in de week geopend is.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons