Of je nu een beroepsmatige klusser bent of dit voor je lol doet, je hebt een hoop spullen. Je gezinswagen is daar niet voor gemaakt. Behalve dat je makkelijk schade veroorzaakt, is het ook niet handig. Een bestelbus is met de grote schuifdeuren en grote laadruimte gemaakt voor klussers. Alleen die prijs hè. Een occasion is een prima idee. En niet alleen vanwege de prijs. Dit zijn de vijf belangrijkste redenen om voor tweedehands te kiezen.

1. De prijs

De prijs is niet de enige reden, maar wel een hele belangrijke. Een tweedehands bestelbus scheelt je gewoon een heleboel geld. Neem als voorbeeld de Volkswagen Crafter occasion. Die worden ook tweedehands niet weggegeven, maar je bespaart er wel tienduizenden euro’s mee. Voor zelfstandigen een lekker bedrag om in eigen zak te houden. En als je hobbymatig klust, is het eveneens prettig dat je geen tienduizenden euro’s extra hoeft uit te geven.

2. Je koopt zekerheid

Het klinkt misschien vreemd, maar een tweedehands bestelbus kan je een hoop zekerheid opleveren. Voor die zekerheid moet je wel iets doen, en dat is kiezen voor een erkende autodealer. Een bedrijf zoals Dutch Vans heeft een zeer uitgebreid aanbod. Maar nog belangrijker is dat de occasions aan een uitgebreide check worden onderworpen. Dat gaat verder dan een keuring. Er wordt onder meer gekeken naar de onderhoudshistorie.

3. Auto sneller beschikbaar

Heb je op korte termijn een bestelbus nodig, dan is het voordeel van een tweedehands model dat dit sneller beschikbaar is. Een paar dagen of maximaal enkele weken, en je kunt je spullen gaan inladen. Bij een compleet nieuwe bestelauto is dat niet het geval, zeker in deze tijd niet.

4. Ruimer aanbod

Bestelbusjes worden minder verkocht dan auto’s voor privégebruik. Tweedehands is het aanbod echter een heel stuk groter. Dat heeft ook weer voor een deel met de prijs te maken. Wagens die normaal gesproken boven je budget liggen, zijn tweedehands misschien wel een mogelijkheid. Het is trouwens aan te raden om goed naar het type motor te kijken. Diesel komt het vaakst voor. Dat is nu op de meeste plekken nog prima, maar over een aantal jaar wordt het almaar moeilijker om met een dieselwagen ergens te komen. Er komen steeds meer elektrische bestelbussen.

5. Meer vrijheid

Natuurlijk, je hebt altijd de vrijheid om de garage waar je het onderhoud laat plegen uit te kiezen. Maar als je ergens een nieuwe bestelauto hebt gekocht, kies je vaak voor die dealer. Met een tweedehands bestelbus heb je de keuzevrijheid wel. Je kunt altijd voor een dealer in de buurt kiezen, en voor eentje met een gunstige prijs.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons