Is het eindelijk zo ver? Mag je beginnen dromen van een compleet nieuwe keuken? Lucky you! Het is tegenwoordig hét moment om je keuken een nieuwe look en feel te geven – of om een volledig nieuw exemplaar te (laten) zetten. De trends zijn de laatste jaren enorm geëvolueerd en beloven een toekomst vol creatieve, functionele en indrukwekkende keukens. De keuken is al lang niet meer het rommelige kamertje naast de eetplaats, maar het kloppend hart van het huis. Wij zetten onze drie favoriete keukentrends op een rijtje. 

De kast is terug

Hoezo? Is de kast weggeweest dan? Toch een beetje. De voorbije jaren zagen we duidelijk een trend om de bovenkastjes weg te laten en te vervangen door open planken. Dat is natuurlijk esthetisch heel mooi – vooral in de woonmagazines. Maar echt praktisch blijkt het toch niet te zijn. Vaak worden die planken toch een rommeltje en ook al heb je een goede dampkap, er blijft vaak toch een laagje vet op liggen. Dus: de kast komt terug! Bovenkastjes hebben weer gewoon deurtjes waar je alles achter kan verstoppen. Let wel: deze kasten hoeven niet meer in dezelfde kleur of materiaal te zijn als de onderkasten. Verschillende kleuren en zelfs materialen geven je nieuwe keuken net een extra dosis pit. 

De kast is terug

Laat maar blinken

Terwijl we vroeger vooral naar hout en laminaat keken voor onze keuken, is het arsenaal afwerkmateriaal nu echt enorm uitgebreid. Opvallend: het mag al eens blinken. Glanzende oppervlaktes zetten echt de toon. Denk maar aan chroom en RVS – een roestvrijstalen werkblad bijvoorbeeld – en zelf de terugkeer van het marmeren werkblad. In een moderne keuken staan hightech snufjes bovenaan de wishlist: een espressomachine die jouw exacte koffievoorkeur kent, een kraan met kokend water én spuitwater, een slimme koelkast. De keuken van de toekomst is indrukwekkend! 

Duurzaamheid

De planeet laat ook keukenbouwers niet onberoerd. We zien een grote trend in een meer duurzame keuze van materialen. Wat opvalt: een keuken moet nu echt een  leven lang meegaan, terwijl men er vroeger toch van uit ging dat je na tien jaar weleens je stijl zou veranderen. Daarom zijn tijdloze en haast onverslijtbare materialen als natuursteen, RVS en marmer zo populair. Ze doorstaan met gemak de tand des tijds en verliezen niets aan hun charme bij het verouderen. Met zo’n duurzame keuken heb je binnen tien jaar geen enkele reden om te veranderen: de keuken die je vandaag zet zal altijd precies goed blijven. 

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons