Een goede desktop of laptop is onmisbaar. Voor je werk, maar ook in het dagelijkse leven. De meeste zaken kun je prima op je smartphone doen, maar soms is het prettiger om een groot scherm te hebben. Alleen de prijzen van een nieuwe desktop of laptop kunnen een beetje tegenvallen. Ze worden steeds geavanceerder en de prijzen gaan, in tegenstelling tot bijvoorbeeld subsidies, wel volop mee met de inflatie. Om op de aanschaf te besparen, kun je voor een van deze goedkope alternatieven kiezen.

Tweedehands/refurbished

Bij een tweedehands desktop denk je misschien als eerste aan een exemplaar dat via Marktplaats wordt aangeboden. Via dat platform kun je prima slagen, maar het is vrijwel altijd een flinke gok, omdat je niet weet wat de pc al heeft meegemaakt. Tweedehands wordt een interessante optie als je voor een refurbished pc kiest.

Deze computers zijn volledig nagekeken en indien nodig gerepareerd. Daarna worden ze aangeboden voor hergebruik. De prijs van een refurbished pc is een stuk lager. Natuurlijk heb je niet het nieuwste model tot je beschikking, maar wel één van uitstekende kwaliteit.

Als je er verstand van hebt, kun je dit als echte doe-het-zelver ook zelf proberen. Daar heb je natuurlijk wel de nodige kennis op elektronicagebied voor nodig.

Tweedehands/refurbished

Black Friday en andere koopjesfestijnen

Aanbiedingen heb je het hele jaar door. Je kunt je zelfs afvragen of er überhaupt sprake kan zijn van aanbiedingen, aangezien ze er altijd zijn. Nu heb je wel bepaalde events waarbij de prijzen duidelijk lager liggen. Black Friday is de bekendste. Dit evenement, dat opmerkelijk genoeg een week duurt, laat je profiteren van diverse kortingsacties. Desktops en laptops worden soms voor de helft van de prijs aangeboden. Voor jou de kans om relatief voordelig een nieuwe pc te kopen.

Het hoeft geen Ferrari te zijn

Nee hoor, je hebt geen nieuwsbericht gemist dat Ferrari nu ook actief is op het gebied van pc’s. Maar als je een nieuwe auto koopt, hoeft het ook geen Ferrari te zijn. Het is dus niet nodig om het beste van het beste aan te schaffen. Waarom zou je bijvoorbeeld voor de mooiste videokaart kiezen als je toch nauwelijks gaat gamen?

Door duidelijk in je hoofd te hebben wat je pc wel en niet moet kunnen, kan je heel gericht gaan zoeken. En daarmee ook een stuk goedkoper.

Klein is fijn

Een mogelijkheid om een goede pc voor een aangename prijs te kopen, is door voor een mini desktop te gaan. Deze computers bestaan al langer, maar zijn tijdens de coronacrisis een stuk populairder geworden. Lang niet iedereen had immers de financiële middelen om voor alle thuiswerkers de duurste apparatuur te kopen.

Een mini desktop is een gewone pc, maar dan in een kleiner formaat. Tijdens het ontwerp is vooral gekeken naar afmetingen, kosten en het lage energieverbruik. En omdat je huidige accessoires, zoals een beeldscherm, toetsenbord en muis, gewoon werken op de mini desktop, hoef je ze niet nog apart te bestellen.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons