Als je handig bent met meubels kan je ervoor kiezen om je meubels zelf te bouwen. Dit draagt bij aan een unieke sfeer in huis, want niemand heeft dezelfde meubels als jij. Aan de andere kant is het ook makkelijk en fijn om meubels in de winkel te kopen. Er gaat minder tijd en moeite inzitten. Daarom is het goed om over beide mogelijkheden na te denken wanneer je nieuwe meubels moet hebben. 

Is het fijner om meubels te maken of te kopen?

Het zelf maken van meubels heeft zowel voordelen als nadelen. Uiteraard kost het tijd, geld en moeite. Aan de andere kant heb je wel de volledige controle over hoe het meubel eruit gaat zien en de afmetingen ervan. Het kan nog best eens een zoektocht zijn als je een specifiek plaatje in je hoofd hebt en daar het juiste meubel bij moet zoeken. 

Aan de andere kant is het kopen van meubels voor veel mensen zeker geen straf. Samen naar de winkel gaan en een leuk tv meubel uitkiezen kan best gezellig zijn. Bovendien zijn er genoeg verschillende meubels te vinden, dus er zit vast wel iets bij wat jij graag wil hebben voor de inrichting van jouw huis.  

Is het maken van je eigen meubels duur?

Is het maken van je eigen meubels duur

Het korte antwoord is: ja. Allereerst heb je het materiaal nodig. Afhankelijk van het soort meubel kan dit hout zijn, maar ook kunststof. Daarnaast zijn er spullen nodig om het meubel in elkaar te houden. Denk hierbij aan schroeven en scharnieren. Ook hebben meubels vaak accessoires nodig, zoals een knop om een lade mee open te maken. Tot slot is er natuurlijk gereedschap nodig om het materiaal te bewerken en het meubel in elkaar te zetten. 

Ben je zelf bovendien geen meubelbouwer, dan heb je een professional nodig. Er moet allereerst een plan of tekening gemaakt worden voor het gewenste meubel. Daarnaast gaat de professional aan de slag met het maken ervan. Hier gaat allemaal tijd inzitten en dit moet natuurlijk ook betaald worden. 

Kan je meubels kopen die passen bij jouw stijl?

Het bouwen van je eigen meubels zorgt ervoor dat je precies krijgt wat je voor ogen hebt. Dit is echter niet geheel ondenkbaar wanneer je je meubels koopt. Wil je bijvoorbeeld een fauteuil kopen in de juiste stijl van je huis, dan is deze er vast te vinden. Bovendien hoef je nu niet zelf een idee te ontwerpen, maar heb je keuze uit al bestaande meubels.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons