Ben je ondernemer en ga je voor het eerst een kantoor inrichten? Dan kun je vast wel een aantal tips gebruiken. Het inrichten van een kantoor in een bedrijfspand vraagt toch meer aandacht dan het creƫren van een kantoorruimte in huis. Hieronder lees je waar je op moet letten en welke elementen zeker niet mogen ontbreken.

Schaf ergonomische kantoormeubelen aan

Ergonomische kantoormeubelen zijn onmisbaar in iedere kantoorruimte of vergaderzaal. Met name de verstelbare bureaustoelen dragen bij aan optimaal werkcomfort en een betere concentratie. Op een ergonomische stoel kun je de juiste houding aannemen en klachten zoals nek-, schouder- en rugpijn voorkomen. Dit is uiteraard ook erg belangrijk wanneer je een kantoorruimte voor eventuele medewerkers inricht. Comfort en gezondheid gaan hand in hand.

Ga voor kantoorinrichting met stijl

Hoewel het ergonomische aspect van groot belang is, mag ook het uiterlijk van de inrichting een grote rol spelen. De meubels hebben nou eenmaal veel invloed op de sfeer in het kantoor. Investeer daarom in een mooi bureau, een design bureaustoel en praktische kasten met een stijlvol uiterlijk. Pas de interieurstijl daarnaast zo goed mogelijk aan op het imago van het bedrijf.

Maak het kantoor flexibel en dynamisch

Steeds vaker geven mensen de voorkeur aan een flexibel en dynamisch kantoor. Een plek waar de opstelling gemakkelijk kan worden aangepast op de situatie. Het interieur is binnen no-time te veranderen van een professionele vergaderruimte naar een informele coworking space met meerdere werkplekken. De meubels en beeldschermen zijn eenvoudig te verschuiven, bijvoorbeeld door wieltjes. En ook het standaard bureau maakt regelmatig plaats voor een flexibel zit-sta bureau die je naar wens kunt aanpassen.

Maak het kantoor flexibel en dynamisch

Let op de akoestiek in je kantoor

Wanneer je een vrij grote kantoorruimte huurt of hebt gekocht, is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan de akoestiek. Ook als jouw kantoor onderdeel is van een grote open ruimte met enkel een dunne scheidingswand is dit noodzakelijk. Kies voor een geluiddempende vloer, voeg de juiste raamdecoratie toe en hang een akoestisch wandpaneel op.

Zorg voor de juiste verlichting

Check welke verlichting er al aanwezig is in het kantoor en vervang indien nodig. Het licht moet ook na een paar uur werken nog aangenaam aan de ogen zijn. Bovendien is het verstandig om te kiezen voor duurzame led verlichting. Ledlampen gaan lang mee, zijn energiezuinig en verkrijgbaar in diverse kleurtemperaturen. Voeg naast de functionele verlichting ook nog een paar sfeerlampen toe voor een huiselijke touch.

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons