Heb je het geluk een prachtige kachel in huis te hebben? Of kies je op korte termijn voor deze leuke investering om de sfeer van je woning mee naar een hoger niveau te tillen? In beide gevallen kom je er maar al te graag snel achter hoe je het hout zo efficiënt mogelijk kunt laten branden. Hierdoor kun je namelijk net even wat meer genieten van de aangename warmte tijdens de koudste dagen van het jaar. Maar je hebt ook meteen veel minder hout nodig om op te branden. En dat komt natuurlijk altijd goed van pas. Meer weten? In dit artikel geven we je een paar handige tips waar je meteen mee aan de slag kunt gaan.

Maak altijd gebruik van hout dat goed heeft kunnen drogen 

Je doet er maar alles aan om dat ene perfecte vuurtje te kunnen maken in huis. Niets is er zo fijn dan een knisperend haardvuur op een koude en druilerige dag. Het type hout kan daar voor een groot deel aan bijdragen. Zorg er altijd voor dat het hout een tijd heeft gehad om te kunnen drogen. Alleen op deze manier kan het hout namelijk goed branden en zorg je voor dat ene perfecte vuurtje.

Kies voor een luxe houtkachel van hoge kwaliteit 

Kies voor een luxe houtkachel van hoge kwaliteit 

En ben je ook al in het bezit van een kachel van hoge kwaliteit, zoals een vrijstaande houtkachel? Niet alleen kan het hout in een goede kachel wat beter branden – mede doordat je de luchtstroom nauwkeurig af kunt stellen. Een luxe kachel is ook meteen de blikvanger van de kamer, waardoor het er heerlijk vertoeven is. Niet zo gek dus dat dit zomaar een van je nieuwe favoriete plekken in huis kan worden. Maak er een extra gezellig hoekje van, bijvoorbeeld door de wand achter de kachel te voorzien van tegels en door kussens en dekens te leggen in een paar heerlijke stoelen.

Zorg ervoor dat je de kachel eens per jaar goed na laat kijken 

Om optimaal te kunnen blijven genieten van je eigen kachel in huis, zoals een kleine houtkachel, is het een echte must om het regelmatig na te laten kijken. Hierdoor kun je met een gerust hart hout blijven stoken en brandgevaar kun je aanzienlijk voorkomen. Een specialist kan de kachel snel en met de grootste zorg voor je controleren en voert onderhoud uit waar dat gewenst is. 

U heeft een bedrijf en u wilt deel uitmaken van onze directory

SPECIALE AANBIEDING
Krijg nu 30% korting op badkamermeubelen
Bezoek ons